Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Disciplinárka si pozvala Pilaře a Zápotočného na příští týden

Praha – Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR zahájí ve čtvrtek 15. března řízení s fotbalistou Viktorie Plzeň Václavem Pilařem a sparťanem Tomášem Zápotočným. Provinili se proti pravidlům ve víkendovém utkání Sparta - Plzeň. Oba fotbalisté zatím hrát mohou.

Za stavu 2:1 pro Viktorii upadl Václav Pilař v pokutovém území a hlavní rozhodčí Libor Kovařík nařídil nekompromisně penaltu. Tento verdikt následně rozdělil fotbalovou veřejnost. "Pokud hráč vyskočí a ruce mu jdou nahoru, z 99 procent filmuje," říká šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková. "Ano, Pilař filmoval, ale vyhýbal se tím nedovolenému zákroku. Kdyby tak neučinil, možná by to odnesl těžším zraněním," oponuje expert České televize Josef Němec.

Komise bude také prošetřovat nepotrestaný zákrok Tomáše Zápotočného, který hrubě zasáhnul záložníka Viktorie Daniela Koláře. Sudí Kovařík tento zákrok nepotrestal ani žlutou kartou. "Zde měla následovat rovnou červená karta za surovou hru, a pokud ne, tak minimálně na žlutou kartu ten zákrok byl," je přesvědčena Damková.

Pilař i Zápotočný musí tyto momenty komisi vysvětlit a ta poté rozhodne, zda a jak je potrestá.

Je nám líto, video expirovalo.
Střet Jiřího Jarošíka a Václava Pilaře

Haindlová se v případu Pilařova přestupu neprovinila

Disciplinárka nezahájila řízení s Českou asociací fotbalových hráčů a její místopředsedkyní Markétou Haindlovou, která podle Asociace fotbalových agentů, plzeňského Pilaře a jeho agenta Jiřího Stejskala zkomplikovala svými výroky chystaný přestup západočeské opory do Wolfsburgu.

"Komise konstatovala, že Česká asociace fotbalových hráčů není členem FAČR a tudíž s ní nelze zahájit disciplinární řízení. V případě Markéty Haindlové komise konstatovala, že svým jednáním nenaplnila znaky skutkové podstaty konkrétního disciplinárního provinění. V kauze Pilař sice došlo k mnoha nevhodným výrokům a nedorozuměním ze strany všech zúčastněných, avšak ne takové intenzity, aby bylo možné takové jednání charakterizovat jako disciplinární provinění," uvedla v komuniké komise.

Pokutu 25 tisíc korun obdržel Hradec Králové. Při jeho duelu se Spartou došlo k rasistickým projevům v hledišti a také k použití pyrotechniky, čímž domácí porušili povinnosti pořadatelské služby.

Komise se znovu zabývala podnětem Marka Besty, který tvrdí, že jeho bratra Aleše v době, kdy působil ve Slavii, vršovický klub úmyslně přetěžoval v tréninku. Podle disciplinárky ale k porušení řádu nedošlo.

Komise zastavila také řízení proti majiteli FC Bohemians Praha Michalu Vejsadovi. Prvoligový klub Bohemians 1905 podal na Vejsadu podnět kvůli tomu, že opakovaně na internetových stránkách zpochybňuje členství "klokanů" v asociaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články