Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Disciplinárka k aktérům korupce: Jděte na detektor lži!

Praha - Disciplinární komise fotbalového svazu apeluje na čtyři z aktérů údajné korupční aféry, olomouckého brankáře Petra Drobisze a trio současných nebo bývalých hráčů Bohemians Praha Miroslava Obermajera, Davida Zoubka a Marka Kincla, aby se na policii podrobili výslechu na detektoru lži. Po dnešním mimořádném jednání komise to řekl její šéf Jiří Golda.

Komise znovu vyslechla šéfa střížkovského klubu Karla Kapra, který tvrdí, že gólman Drobisz předal hostujícím hráčům po posledním utkání minulé sezony v Olomouci úplatek ve výši 300 tisíc korun.

Kapr ani dnes u disciplinárky nepředložil nové důkazy, které se mají týkat údajné korupční kauzy. Šéf Bohemians Praha, který před disciplinárkou poprvé stanul před týdnem, tak prý činí na doporučení policie.

Kapr měl dnes do případu vnést nové světlo, ale k posunu při disciplinárním šetření nedošlo. "Policie mi doporučila nebo téměř zakázala, abych další důkazy předkládal. Probíhá dál vyšetřování, a tím by mohlo být zmařeno," řekl Kapr.

Je nám líto, video expirovalo.
Korupční kauza pokračuje



Disciplinárka poprvé povolala také všech pět fotbalistů, kteří v údajné korupční aféře figurují. Na čtyři z nich apelovala, zda by se mohli podrobit výslechu na detektoru lži. Nepožádala o to jen záložníka Bohemians Praha Romana Dobeše. "Samozřejmě není možné k tomu nikoho nutit, ale vyzvali jsme je, aby se takového výslechu zúčastnili. Pan Obermajer souhlasil, pan Drobisz řekl, že se musí poradit se svým právníkem," řekl Golda.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články