Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Derby d'Italia ve stínu koronaviru. Juventus bez diváků porazil Inter a opět přeskočil Lazio

V očekávaném magnetu 26. kola Serie A zdolal Juventus 2:0 Inter Milán a rázně odpověděl na vítězství Lazia 2:0 nad Boloňou. Před celkem z věčného města má proto i nadále náskok jednoho bodu. "Nerazzurri" získali o dalších osm bodů méně, ale odložené utkání k dobru. Neuspěl ani AC Milán, který doma kousal nečekanou porážku 1:2 s Janovem. Sampdoria s Jakubem Janktem v základní sestavě otočila duel s Veronou a vyhrála 2:1.

Paulo Dybala a Aaron Ramsey oslavují gól Juventusu
zdroj: AP autor: Marco Alpozzi

Nedělní program Serie A se odehrál beze změn navzdory výzvě italského ministra sportu Vincenza Spadafory k zastavení soutěže. Ministr požádal krátce před plánovaným výkopem střetnutí v Parmě o odložení všech pěti duelů kvůli šíření koronaviru v zemi.

Ramsey se blýskl bilancí 1+1

Juventus ztratil v aktuální sezoně doma ve 13 zápasech jen dva body a se třetím Interem si poradil díky dvěma gólům ve druhém poločase. V 55. minutě se nejprve dostal k míči ve vápně Cristiano Ronaldo a jeho práce využil k přesnému zakončení Aaron Ramsey.

Je nám líto, video expirovalo.
V Itálii padaly góly bez diváků

V 68. minutě si velšský záložník narazil míč se střídajícím Paulem Dybalou a ten střelou vnějším nártem potvrdil vítězství. Inter prohrál poprvé v sezoně dvě ligová klání za sebou a na první příčku ztrácí už devět bodů.

Quagliarella spasil Sampdorii

Sampdoria ještě v 77. minutě prohrávala, ale pak se trefil Fabio Quagliarella. A nejlepší střelec loňské sezony Serie A dokonal obrat v 86. minutě proměněnou penaltou. Sampdoria se dostala ze sestupového pásma na šestnácté místo, Verona je osmá.

AC Milán nepomohl proti FC Janov k bodům ani gól Zlatana Ibrahimovice. Hvězdný švédský útočník snížil v 77. minutě po závaru před brankou a vstřelil svůj čtvrtý soutěžní gól po návratu do italské ligy. Janov však výsledek 2:1 udržel a připsal si třetí výhru z posledních čtyř zápasů. Díky tomu je na sedmnáctém místě, "Rossoneri" na sedmém.

V Parmě se začalo se zpožděním hodinu a čtvrt a domácí fotbalisté nezískali ze souboje s dosud posledním týmem tabulky Spalem ani bod. Před prázdnými tribunami rozhodl o vítězství hostů v 70. minutě z penalty Andrea Petagna. Jeho tým bodoval po pěti zápasech a odpoutal se z poslední pozice.

Je nám líto, video expirovalo.
Brescia nekladla velký odpor a se Sassuolem jasně prohrála

Brescia klesla na úplné dno Serie A

Brescia totiž v pondělní dohrávce prohrála v Sassuolu 0:3. Za poražený tým odehrál celý zápas Jaromír Zmrhal, Aleš Matějů nemohl nastoupit kvůli žlutým kartám.

Pod třetí výhru Sassuola z posledních čtyř utkání se podepsal brankami ve 45. a 61. minutě kanonýr Francesco Caputo. Výsledek pečetil čtvrt hodiny před koncem Jérémie Boga. Sassuolo je v tabulce jedenácté, Brescia poslední s devítibodovou ztrátou na záchranu.

Podle všeho to byl na delší dobu poslední zápas Serie A, neboť národní olympijský výbor krátce před výkopem požádal vládu kvůli koronaviru o vydání dekretu o zastavení všech sportovních akcí v zemi do 3. dubna.

Italská fotbalová liga - 26. kolo:

Parma - Spal Ferrara 0:1 (70. Petagna z pen.), AC Milán - FC Janov 1:2 (77. Ibrahimovic - 7. Panděv, 41. Cassata), Sampdoria Janov - Hellas Verona 2:1 (77. a 86. z pen. Quagliarella - 32. Zaccagni), Juventus - Inter Milán 2:0 (55. Ramsey, 68. Dybala), Sassuolo - Brescia 3:0 (45. a 61. Caputo, 74. Boga).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články