Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Dembélé řádil a Barcelona zametla s Bilbaem. Real nezaváhal ani se Sevillou

Tři body ztrácí Barcelona na čelo tabulky. Manko stáhla díky jasnému vítězství 4:0 nad Bilbaem. Výhru druhého týmu tabulky řídil gólem a třemi asistencemi Ousmane Dembélé. Fotbalisté Realu Madrid v 11. kole španělské ligy i bez odpočívajícího vítěze Zlatého míče Karima Benzemy zvítězili díky dvěma gólům v závěru nad Sevillou 3:1. Atlético Madrid porazilo Betis 2:1. V souboji o třetí místo se dvakrát trefil Antoine Griezmann. Betis zůstává pátý.

Ousmane Dembélé slaví trefu proti Bilbau
zdroj: ČTK/AP autor: Joan Monfort

Barcelona doma ani v šestém ligovém utkání sezony neinkasovala a o výsledku rozhodla třemi zásahy v první půli. Dembélé dal první branku sám a postupně připravil góly i pro Roberta, Torrese a kanonýra Lewandowského, s dvanácti trefami nejlepšího střelce soutěže. Bilbao nevyhrálo počtvrté za sebou a je šesté.

Fotbalisté Atlética otevřeli skóre až v druhém poločase, kdy se Griezmann překvapivě trefil přímo z rohu. Druhou branku francouzský útočník přidal v 71. minutě přesně umístěnou střelou mezi nohama brankáře Silvy. V 84. minutě snížil z přímého kopu Fekir.

V nastaveném čase si Atlético mohlo pojistit výhru, Moratova střela však ale skončila na břevně. Právě španělský kanonýr má na kontě stejně jako Griezmann pět ligových branek. To z Atlética dělá vedle Realu Madrid jedno ze dvou mužstev La Ligy, které má alespoň dva pětigólové střelce.

Vinícius připravoval góly Realu

Real poslal do vedení Modrič po přihrávce Viníciuse Júniora a na další gól se čekalo až do druhé půle, kdy srovnal Lamela. Obhájci titulu nakonec rozhodli o výhře v závěru, když se v 79. minutě trefil Vázquez opět po pasu Viníciuse do odkryté branky a v 81. minutě Valverde.

Vinícius Júnior trápil obranu Sevilly
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

V sestavě Realu chyběl čerstvý držitel Zlatého míče Karim Benzema, kterého trápí svalové problémy. Před utkáním si alespoň na stadionu z rukou předchozích vítězů prestižní ankety Modriče a Zinédina Zidana převzal za ovací fanoušků trofej.

Překvapivou ztrátu zaznamenal třetí San Sebastian, který prohrál 0:1 ve Valladolidu. V La Lize našel přemožitele po pěti zápasech.

Španělská fotbalová liga – 11. kolo:

Vallecano - Cádiz 5:1 (63. a 89. Lejeune, 44. Palazón, 45.+1 García, 79. Camello - 82. vlastní Balliu), Valladolid – San Sebastian 1:0 (16. León), Valencia - Mallorca 1:2 (51. Cavani z pen. - 66. Muriqi z pen., 83. I Kang-in), Real Madrid – FC Sevilla 3:1 (6. Modrič, 79. Vázquez, 81. Valverde - 54. Lamela), Espaňol Barcelona - Elche 2:2 (24. Puado, 67. Braithwaite - 11. Milla, 82. Verdu), Betis Sevilla - Atlético Madrid 1:2 (84. Fekir - 54. a 71. Griezmann), Girona - Pamplona 1:1 (45.+1 Lopez - 37. Barja), Villarreal - Almería 2:1 (56. Baena, 90.+4 Jackson - 31. Melero), FC Barcelona - Bilbao 4:0 (12. Dembélé, 18. Roberto, 22. Lewandowski, 73. Torres), Celta Vigo - Getafe 1:1 (89. Aidoo - 43. Ünal).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články