Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Real přehrál Elche. Zastřílela si i Barcelona

Real Madrid zatím dominuje španělské lize a po utkání s Elche se na tom nic nezměnilo. Bílý balet porazil poslední tým tabulky 3:0 a vede španělskou soutěž o tři body před Barcelonou, která stejným poměrem zdolala Villarreal. Dvěma góly se blýskl nejlepší střelec soutěže Robert Lewandowski.

Real Madrid
zdroj: ČTK / AP / Alberto Saiz

Realu zařídil vedení v 11. minutě Valverde, další dvě branky hostů v úvodním poločase neplatily kvůli ofsajdu. Madridští přidali regulérní pojistku až v 75. minutě díky Benzemovi. Francouzský útočník tak oslavil pondělní zisk Zlatého míče. Těsně před koncem stanovil konečný výsledek střídající Asensio.

Lewandowski skóroval nejprve po šikovné otočce ve vápně, po které se zbavil bránících hráčů a pohodlně zakončil. Jedenáctou ligovou trefu v sezoně přidal vzápětí obstřelem z hranice pokutového území a drtivou pasáž domácích završil třetím zásahem Fati.

Barcelona vyhrála čtvrtý domácí zápas v řadě bez inkasované branky, což se jí povedlo naposledy v červnu 2020. V tabulce jsou "Blaugranas" druzí o tři body za Realem Madrid, jemuž podlehli v minulém kole.

Po čtyřech zápasech naplno bodovala Pamplona, která udolala 1:0 Espaňol a posunula se na sedmé místo. V 55. minutě rozhodl chorvatský útočník Budimir.

San Sebastian na svém stadionu zdolal Mallorcu 1:0 a posunul se na třetí příčku. Real Sociedad poprvé v historii vyhrál osm soutěžních zápasů po sobě. Nyní baskickému týmu stačila Merinova branka ze čtvrté minuty.

Předposlední Cádiz doma remizoval bez branek s Betisem a počtvrté v řadě uhrál nerozhodný výsledek. Sevillský tým se propadl na páté místo.

Španělská fotbalová liga - 10. kolo:

Cádiz - Betis Sevilla 0:0, Valladolid - Celta Vigo 4:1 (74. a 79. Léon, 32. Mesa, 62. Fernández - 43. Rodríguez), San Sebastian - Mallorca 1:0 (4. Merino), Elche - Real Madrid 0:3 (11. Valverde, 75. Benzema, 89. Asensio), Almería - Girona 3:2 (13. Baptistao, 17. Touré, 38. Embarba - 47. Riquelme, 83. Stuani z pen.), Pamplona - Espaňol Barcelona 1:0 (55. Budimir), FC Barcelona - Villarreal 3:0 (31. a 35. Lewandowski, 38. Fati).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články