Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Darida o bundeslize: Fanoušci nás budou sledovat v televizi. Musíme se snažit, aby bylo na co koukat

Bundesliga se ve druhé polovině května opět rozběhne a český reprezentant Vladimír Darida je rád, že kvantum tréninků v pauze vynucené pandemií koronaviru, nepřijdou vniveč. Devětadvacetiletý záložník Herthy Berlín doufá, že týmy budou ve formě, aby se na zápasy bez diváků dalo v televizi koukat.

"Jsem samozřejmě moc rád, že zase můžeme hrát. Že těch pár týdnů, co jsme se připravovali, nepřijde vniveč a že za pár dnů budeme zpět na hřišti," uvedl Darida v audiorozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje. 

Německá mužstva začala po koronavirové karanténě jako jedna z prvních v Evropě s tréninkem a postupně se vrátila ke společné přípravě. Vláda ve středu souhlasila, aby se od poloviny května znovu rozběhla utkání první a druhé bundesligy. Začne se již 15. května.

Je nám líto, video expirovalo.
Bundesliga se opět rozehraje ve druhé polovině května

"Myslím si, že po fyzické stránce problém nebude, protože už nějaký ten týden trénujeme. Ale zatím bylo vše bez soubojů, takže to asi bude chtít, abychom ještě nějaký den dostali i na tuto část. Věřím, že do prvního zápasu budeme stoprocentně připraveni," prohlásil Darida, jehož celku patří v tabulce 13. místo.

Plzeňského odchovance nicméně mrzí, že se bude hrát před prázdnými tribunami. "Utkání bez diváků nemám rád. Diváci a fanoušci dělají atmosféru, zvlášť v bundeslize, kde je na každém stadionu vyprodáno. Ale nedá se nic dělat, musíme to brát tak, jak to je. Přece jen nás nakonec bude spousta diváků sledovat v televizi, takže se určitě musíme snažit pro ně, aby se na to dalo koukat," zakončil Darida.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články