Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Další rána pro Slavii: Nedostala licenci

Praha - Licenční komise Českomoravského fotbalového svazu neudělila Slavii Praha licenci pro příští ročník profesionálních soutěží, bez které nelze hrát první ani druhou ligu. Zadlužený klub ještě může podmínky řízení splnit dodatečně a poté se odvolat. Rozhodnuto musí být do nejpozději do konce května. Licenci neobdrželo ani Ústí nad Labem, naopak Brnu se podařilo licenci před komisí obhájit. "Slavií nebyla předložena vlastnická struktura akciové společnosti. Nebylo doloženo, že by Slavia nedlužila hráčům a zaměstnancům, jak ukládá licenční manuál. Dále nebylo doloženo, že by Slavia splatila závazky vůči státu, a také nedoložila informace, jak má vypadat její hospodaření na příští sezonu," řekl po zasedání licenční komise její předseda Bohuslav Pavlík.

Slavii již delší dobu trápí obrovské finanční problémy. Klub dluží hráčům a navíc ho tíží závazek asi 100 milionů korun vůči bývalému majiteli, britské společnosti ENIC. Slavii se nyní snaží pomoci společnost Natlanad Group, která dnes hráčům splatila třetinu z desetimilionového dluhu a spolu se zástupci vršovického klubu dorazila na jednání licenční komise. Ta přesto nakonec červenobílým licenci neudělila.

Proti rozhodnutí je možné se do sedmi dnů odvolat a podmínky řízení splnit dodatečně. Poté odvolání převezme licenční manažer Stanislav Rýznar, který ho do pěti dnů prostuduje a předá svůj posudek odvolacímu orgánu - licenčnímu tribunálu. Ten o udělení licence musí definitivně rozhodnout do 31. května.



Kluby měly s udělením licencí několikrát problémy i v minulosti. Před rokem splnili Bohemians Praha po sestupu do druhé ligy licenční řízení s podmínkou, protože však nezaplatili pokutu za nenastoupení k utkání s Bohemians 1905, o licenci přišli. V této sezoně proto Střížkovští hrají až třetí ligu. Problémy s přidělením licence měly v minulosti například také Kladno a Drnovice.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia nedostala licenci
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články