Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další potíže pro FIFA? Nizozemsko a Belgie zvažují žádost o odškodnění za MS 2018

Amsterdam - Zástupci fotbalových svazů Belgie a Nizozemska zvažují, zda budou po Mezinárodní fotbalové asociaci FIFA žádat odškodné za společnou kandidaturu na pořadatelství mistrovství světa v roce 2018. To nakonec získalo Rusko, což bylo podle nedávného vyjádření suspendovaného předsedy FIFA Seppa Blattera předem domluvené. Belgičané a Nizozemci, které neúspěšná kandidatura vyšla zhruba na deset milionů eur, se proto chtějí poradit s právníky.

"Na základě jednoho rozhovoru nemůžeme podnikat žádné zásadní kroky, ale chceme se připravit na výsledky probíhajícího vyšetřování," uvedl mluvčí nizozemského svazu. "Po dohodě s holandskými kolegy jsme se obrátili na právníky, abychom zjistili, zda můžeme požadovat odškodné," řekl předseda belgického svazu Francois de Keersmaecker.

"Pokud bylo o výsledku hlasování předem rozhodnuto, bylo neetické nechat nás platit zbytečné výdaje," prohlásil De Keersmaecker. "Na základě doporučení právníků zvážíme, jak budeme postupovat dál," dodal Belgičan.

Na pořadatelství MS 2018 kandidovaly kromě Ruska a Belgie s Nizozemskem ještě Anglie a společně Španělsko s Portugalskem. Anglie, která rovněž zvažuje právní kroky, byla při volbě v prosinci 2010 vyřazena v prvním kole. Ve druhém získalo Rusko potřebnou nadpoloviční většinu hlasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články