Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Coufal pomohl asistencí k výhře West Hamu. Součkův gól neuznali, Vydrův ano

Češi byli v Premier League vidět. Vladimír Coufal pomohl asistencí ve 30. kole k výhře West Hamu 3:2 nad Wolverhamptonem. Hrál i Tomáš Souček, jenž dal gól, ale sudí ho neuznal kvůli ruce. "Hammers" to ale nemuselo mrzet a v tabulce se posunuli na čtvrté místo, jelikož Chelsea schytala doma nečekaný výprask od West Bromwiche Albon 2:5. Matěj Vydra si připsal druhý gól v sezoně, ale jeho Burnley padlo se Southamptonem 2:3. Arsenal před střetem s pražskou Slavií prohrál s Liverpoolem 0:3. Manchester City porazil Leicester 2:0.

Tomáš Souček z West Hamu v utkání proti Wolverhamptonu
zdroj: REUTERS autor: Nick Potts

United měli skvělý vstup do zápasu. Už v 6. minutě přihrál Coufal ještě na vlastní polovině Jessemu Lingardovi, jenž skvělé sólo zakončil gólovou střelou. Ve 14. minutě zvýšil Pablo Fornals, a když ve 38. minutě vstřelil třetí gól West Hamu krátce po příchodu na trávník střídající Jarrod Bowen, zdálo se rozhodnuto.

Ještě do přestávky ale snížil hlavičkou Leander Dendoncker a v 68. minutě zadělal na drama Fábio Silva. Osm minut předtím dopravil zblízka míč do branky Souček, ale jeho gól rozhodčí neuznal, protože si při zpracování pomohl rukou. Na rozdíl od minulého utkání před reprezentační pauzou s Arsenalem ale "Kladiváři" ztrátu bodů z vedení 3:0 nepřipustili a vítězství udrželi.

Arsenal za první poločas vyprodukoval jedinou střelu, což se mu v domácím ligovém utkání stalo naposledy v listopadu 2015 proti Tottenhamu. Za Liverpool mířili o kousek vedle Firmino nebo Milner.

Po změně stran už "Reds" převahu vyjádřili gólově. V 64. minutě otevřel skóre střídající Jota a za čtyři minuty se prosadil také Salah. Portugalec Jota ještě v 82. minutě zvýraznil triumf Liverpoolu. 

Chelsea doma nečekaně vybouchla

"Na tuhle vysokou porážku správně odpovíme, ale nejdřív ji potřebujeme strávit. Nečekal jsem to. Všichni, mě nevyjímaje, musíme převzít zodpovědnost a setřást to ze sebe," řekl kouč Chelsea Thomas Tuchel, který se v 15. utkání na lavičce londýnského celku dočkal první porážky. 

Chelsea na Stamford Bridge poslal do vedení ve 27. minutě Pulisic, ale chvíli nato zkušený stoper Thiago Silva dostal červenou kartu po druhém napomínání. West Bromwich využil přesilovku v nastavení první půle, kdy dvakrát v rychlém sledu skóroval Matheus Pereira.

"Po červené kartě jsme si nedokázali poradit s novou situací. Nevím proč. Byli jsme v obraně lajdáčtí a dělali obrovské chyby," konstatoval německý kouč Tuchel.

Náskok hostů po změně stran zvýraznili Robinson a Diagne. V 71. minutě snížil Mount, ale triumf outsidera korunoval v nastavení pátým gólem znovu Robinson.

Londýnský tým vyšel naprázdno poprvé od lednové ligové porážky 0:2 s Leicesterem. "Každá jejich střela skončila gólem. Je jasné, že to nebyl náš den. Byli jsme za to tvrdě potrestáni," prohlásil Tuchel.

Zklaman Mateo Kovačič z Chelsea po inkasované brance od West Bromwich Albion
zdroj: REUTERS autor: Mike Hewitt

West Brom bodoval s Chelsea i na podzim díky remíze 3:3. Osm branek za sezonu od jednoho soupeře dostal londýnský tým naposledy v ročníku 1989/90, kdy inkasoval celkem devětkrát s Liverpoolem.

Tolik gólů obdržela Chelsea doma od ligového nováčka naposledy před 97 lety, kdy jí nasázeli dokonce šest branek fotbalisté Notts County.

City potvrzují roli favorita

Pozici jasného lídra tabulky potvrdil Manchester City, který vyhrál v Leicesteru 2:0. Hosté dostali míč do sítě už v šesté minutě, ale Fernandinhova trefa neplatila kvůli ofsajdu, De Bruyne poté z přímého kopu napálil břevno a Mahrize vychytal bývalý spoluhráč Schmeichel.

Favorit se ale dočkal ve druhém dějství. V 58. minutě se jako první trefil Mendy a za čtvrthodinku ho napodobil Gabriel Jesus. Hosté vyhráli 18 z posledních 19 soutěžních zápasů.

Vydra skóroval za Burnley již popáté, Southampton ale doma otočil

Burnley na hřišti Southamptonu neudrželo dvoubrankové vedení. Skóroval i český reprezentační útočník Matěj Vydra, který v osmadvacáté minutě z hranice šestnáctky prostřelil gólmana Forstera. Český fotbalista dal v dresu Burnley již svou pátou ligovou branku.

"Saints" ale ještě do poločasu vyrovnali a v 66. minutě dokonal obrat Nathan Redmond, který stejně jako spoluhráč Danny Ings zaznamenal gól a asistenci.

Manchester United prohrával po gólu Dannyho Welbecka, který se proti svému někdejšímu týmu trefil už potřetí. United se v prvním poločase trápili a poprvé po dvou a půl letech doma ani nevystřelili na branku.

Po změně stran ale favorit zabral a soupeře z dolní poloviny tabulky nakonec udolal. Vyrovnání zařídil v 62. minutě Marcus Rashford a Greenwood rozhodl přesnou hlavičkou sedm minut před koncem základní hrací doby. 

Tottenham znovu nevyhrál

Tottenham v St. James' Parku prohrával od 28. minuty po gólu Joelintona, který využil velké chyby v rozehrávce soupeře. Kane ale dvěma trefami během šesti minut utkání otočil a s devatenácti ligovými góly se posunul do čela tabulky střelců před Muhammada Salaha z Liverpoolu.

Poslední slovo měl ale přece jen Newcastle, když v 88. minutě vyrovnal na 2:2 střídající Joe Willock. Tottenham nevyhrál už šesté utkání v této sezoně, ve kterém o poločase vedl, což je nejhorší bilance v lize. 

Everton ztratil vedení v nastavení

Everton poslal v 56. minutě do vedení po závaru James Rodríguez a zdálo se, že svěřenci trenéra Carla Ancelottiho směřují za očekávaným vítězstvím. Pojistku ale domácí nepřidali a v 86. minutě je potrestal z jediné šance londýnského celku střídající Michy Batshuayi.

Anglická liga - 30. kolo:

Chelsea - West Bromwich 2:5 (27. Pulisic, 71. Mount - 45.+2 a 45.+4 Matheus Pereira, 63. a 90.+1 Robinson, 68. Diagne), Leeds - Sheffield United 2:1 (12. Harrison, 49. vlastní Jagielka - 45.+2 Osborn), Leicester - Manchester City 0:2 (58. Mendy, 74. Gabriel Jesus), Arsenal - Liverpool 0:3 (64. a 82. Jota, 68. Salah), Southampton - Burnley 3:2 (31. Armstrong, 42. Ings, 66. Redmond - 12. Wood z pen., 28. Vydra), Newcastle - Tottenham 2:2 (28. Joelinton, 86. Willock - 30. a 34. Kane), Aston Villa - Fulham 3:1 (78. a 81. Trezeguet, 87. Watkins - 61. Mitrovič), Manchester United - Brighton 2:1 (62. Rashford, 83. Greenwood – 13. Welbeck), Everton - Crystal Palace 1:1 (56. Rodríguez - 86. Batshuayi), Wolverhampton - West Ham United 2:3 (44. Dendoncker, 68. Fábio Silva - 6. Lingard, 14. Fornals, 38. Bowen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články