Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

ČMFS bude po bývalém vedení vymáhat milionové škody

Praha - Fotbalový svaz bude po bývalém vedení ČMFS vymáhat škodu až do výše 24 milionů korun, která podle auditu vznikla jeho špatným hospodařením ve třech případech. Představitelé svazu to oznámili po dnešním jednání výkonného výboru. Nyní pověří advokátní kancelář, aby po bývalých statutárních zástupcích svazu škodu vymohla. Bývalý místopředseda svazu Vlastimil Košťál, jehož jméno v případech také figuruje, všechna obvinění rázně odmítá. Pokud nedojde k mimosoudnímu vyrovnání, zástupci svazu jsou připraveni podat na své předchůdce žalobu.

Fotbalový svaz tvrdí, že bývalé vedení špatně hospodařilo při prodeji domu v Kozí ulici, kde prý svaz přišel až o 8,5 milionu korun, a přípravných studiích projektu národního stadionu (asi šest milionů korun). Od společnosti JVM Promotion, která svazu poskytovala televizní produkční služby, bude vyžadovat sumu kolem 390.000 eur (9,6 milionu korun).



V první kauze chce svaz vymáhat škodu po bývalém místopředsedovi Košťálovi a předsedovi Pavlu Mokrém. Ve druhé po Košťálovi, Mokrém a Janu Obstovi, který dříve svazu šéfoval a při přípravách projektu národního stadionu byl Košťálovým poradcem. V případu společnosti JVM se obrátí na bývalého šéfa marketingové společnosti STES Jana Kindu a Lukáše Tučka, bývalého mluvčího reprezentace, který v obou společnostech figuroval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články