Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Žalujte předchozí vedení, radí právníci fotbalovému svazu

Praha  - Nynější vedení Českomoravského fotbalového svazu v čele s Ivanem Haškem by mělo žalovat své předchůdce za to, jak během svého vládnutí hospodařili. Podle Lidových novin to vyplývá z analýzy právníků, jež vznikla po nedávném vnitřním auditu, které si nechal Hašek se svými kolegy vypracovat. Právní názor mají právníci předložit na nejbližším jednání výkonného výboru. Podle analýzy svaz během tří let přišel zbytečně o desítky milionů korun.

"Pokud najde fotbalový svaz za čtrnáct dní dostatek odvahy, požene před soud bývalé vedení v čele s Vlastimilem Košťálem. Hašek sliboval tvrdé kroky, ale dlouho bylo ticho. Patnáctého září má však na zasedání výkonného výboru padnout verdikt," napsal deník s odkazem na část návrhu, který podle nejmenovaného zdroje právníci na jednání 15. září před fotbalovými funkcionáři přednesou.

"Fotbaloví šéfové by se měli snažit vysoudit dvacet milionů ve třech nejpalčivějších kauzách: prodeji domu v Kozí ulici z roku 2007, přípravě studií na Národní stadion a podivných smlouvách na televizní přenosy se společností JVM Promotion," uvedl list.



Žaloba na náhradu škody by se měla týkat především někdejšího místopředsedy Košťála. "Na něj bude mířit hned ve dvou případech. Za přípravu Národního stadionu, kde prý jednal na základě plné moci sám a podle auditu neúčelně vyplatil sedm milionů korun, a pak také za prodej domu v Kozí ulici."

Obdobnou částku by svaz měl požadovat i po společnosti JVM Promotion, která zajišťovala televizní přenosy pro zahraniční trh. Měla si nechat platit od STES, dceřiné společnosti svazu, i od majitele práv. Košťála podle všeho vývoj po auditu nijak zvlášť neděsí. "O auditu nemám žádné informace, v přípravách Národního stadionu jsem navíc žádnými miliony nedisponoval," řekl bývalý místopředseda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články