Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Citizens si poradili s Arsenalem, Tottenham zachránil Son

Po památném skalpu Realu Madrid v Lize mistrů se fotbalisté Tottenhamu vrátili na vítěznou vlnu i v domácí soutěži. V 11. kole anglické ligy porazili poslední Crystal Palace 1:0 brankou korejského legionáře Son Hung-mina. Dařilo se i fotbalistům Manchesteru City, kteří porazili Arsenal 3:1 a prodloužili vítěznou sérii na devět ligových zápasů. "Citizens" stále neprohráli a před Manchesterem United mají v čele tabulky osmibodový náskok, "Rudí ďáblové" však mají k dobru večerní duel na hřišti Chelsea. 

Son Heung-Min (číslo 7) se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: Peter Nicholls

Manchester City šel proti Arsenalu do vedení v 19. minutě. První střelu belgického reprezentanta De Bruyneho gólman Čech ještě vyrazil, na následující křížnou přízemní střelu už ale nedosáhl. De Bruyne dal 50. soutěžní gól "Citizens" v této sezoně.

Krátce po změně stran nařídil sudí Oliver po zákroku Monreala na Sterlinga penaltu, kterou proměnil argentinský kanonýr Agüero. Ten se trefil šestkrát v posledních osmi soutěžních duelech proti "Kanonýrům".

Zdramatizovat duel se povedlo v 65. minutě francouzskému útočníkovi Lacazettovi, který prostřelil Edersona a dal šestý gól v sezoně. Domácím ale vrátil dvoubrankové vedení o chvíli později Gabriel Jesus; gól platil i přes ofsajd, v němž se nacházel přihrávající David Silva. 

Tottenham zvítězil nad Crystal Palace

Tottenham nastoupil bez zraněného brankáře Llorise, kterého nahradil Gazzaniga a připsal si premiérový start po letním příchodu ze Southamptonu. Argentinský gólman "Kohouty" několikrát zachránil, vytáhl se proti Dannovi, Townsendovi nebo Milivojevičovi. Velkou šanci měl také Zaha, který netrefil odkrytou branku.

Na druhé straně vstřelil v 64. minutě jediný gól zápasu Son Hung-min, jenž se v Premier League prosadil podvacáté a stal se nejlepším asijským střelcem v historii soutěže. Osm minut před koncem mohl Son Hung-min přidat i druhou trefu, ale tentokrát selhal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřihy 11. kola Premier League

Liverpool exceloval na Olympijském stadionu

"Reds" se ujali dvougólového vedení během necelých tří minut úvodního dějství. Uzdravený Mané pláchl společně se Salahem domácí obraně a předložil svému spoluhráči míč před prázdnou bránu. Ve 24. minutě přidal po rohu druhý gól Matip.

V 55. minutě snížil Lanzini, ale na víc už se "Kladiváři" nezmohli. Naopak prvním ligovým gólem v liverpoolském dresu zvýšil vedení hostů Oxlade-Chamberlain a čtvrt hodiny před koncem stanovil konečný stav 4:1 znovu Salah. Egyptský křídelník se tak se sedmi góly dostal mezi nejlepšími střelci soutěže na druhé místo.

Peter Crouch ze Stoke (vlevo) a Jamie Vardy z Leicesteru
zdroj: Reuters autor: CARL RECINE

Leicester se v zápase dostal dvakrát do vedení, ale soupeř dokázal pokaždé odpovědět. V 33. minutě se prosadil po rohovém kopu Iborra, o šest minut později vyrovnal Shaqiri. Po hodině hry se trefil po individuální akci Mahriz, ale poslední slovo měli opět hráči Stoke.

Střídající Crouch si naskočil na rohový kop Shaqiriho a hlavou nedal Schmeichelovi šanci. Vytáhlý útočník nastoupil ke 142. zápasu v Premier League v roli střídajícího hráče, čímž vyrovnal rekord Sholy Ameobiho.

Skvělý vstup do sezony zažívá Burnley. Další tři body přivezlo ze Southamptonu, o čemž rozhodl přesnou hlavičkou v 81. minutě Vokes. Svěřenci trenéra Dychea zůstali na sedmém místě.

Nováček z Huddersfieldu vyhrál doma podruhé za sebou, po Manchesteru United si tentokrát vyšlápl na West Bromwich. A to přesto, že po vyloučení Schindlera dohrával více než půlhodinu o deseti. Jediným gólem utkání však zůstala dalekonosná technická střela Van La Parry ze 44. minuty.

Swansea potvrdilo bilanci nejhoršího týmu na vlastním stadionu, z šesti zápasů před svým publikem uhrál velšský celek pouze tři body. O výhře Brightonu rozhodl v 29. minutě Murray, jenž tak navázal na dvougólový střelecký zápis z minulého kola. Skalák a Matějů se nevešli v dresu vítězného týmu ani na lavičku.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:

Stoke - Leicester 2:2 (39. Shaqiri, 73. Crouch - 33. Iborra, 60. Mahriz), Huddersfield - West Bromwich 1:0 (44. Van La Parra), Newcastle - Bournemouth 0:1 (90.+2 Cook), Southampton - Burnley 0:1 (81. Vokes), Swansea - Brighton 0:1 (29. Murray), West Ham United - Liverpool 1:4 (55. Lanzini - 21. a 75. Salah, 24. Matip, 56. Oxlade-Chamberlain), Tottenham - Crystal Palace 1:0 (64. Son Hung-min), Manchester City - Arsenal 3:1 (19. De Bruyne, 50. Agüero z pen., 74. Gabriel Jesus - 65. Lacazette)

17:30 Chelsea - Manchester United, Everton - Watford.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články