Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nohu mu zachraňovali i kůží z předloktí. Cazorla místo amputace vyhlíží návrat na hřiště

Místo na hřišti se soupeři už rok bojuje o svoje zdraví. Španělský fotbalista Santi Cazorla málem kvůli infekci přišel o nohu a na její záchranu museli doktoři použít i kůži z předloktí. I přes špatné prognózy, podle nichž měl být rád vůbec za chůzi, však hráč Arsenalu doufá v brzký návrat na trávníky.

Santi Cazorla
zdroj: Getty Images

Dvojnásobný mistr Evropy a nejlepší španělský fotbalista roku 2007 si před rokem vážně poranil kotník. Cazorla teď prozradil, že ani osm operací nevedlo k vyléčení. Naopak se objevila těžká infekce, která mu zlikvidovala téměř celou Achillovu šlachu na pravé noze.

"Osm centimetrů šlachy mi chybělo. Zničenou jsem měl i patní kost. Antibiotika nezabírala a hrozilo, že mi budou muset vzít nohu kvůli otravě krve," líčil Cazorla, který do zápasu naposledy nastoupil v říjnu 2016. "Lékaři mi řekli, že mám být šťastný, jestli vůbec ještě budu moci chodit se synem po zahradě," dodal.

Infekci se nakonec povedlo zažehnat a v květnu mu lékaři opravili achilovku. K zacelení rány museli použít i část kůže z levé ruky, na které je stále patrné tetování. Momentálně Cazorla intenzivně rehabilituje a věří, že by se v roce 2018 mohl vrátit k fotbalu.

"Je to těžké období. Rodina zůstala v Londýně, kde děti chodí do školy. Já jsem sám tady v Salamance a snažím se vrátit. Jsem opatrný, ale stále v sebe věřím. Musím však mít na mysli, že to zranění nebylo tak jednoduché, jak si mnozí mysleli. Záměr je v lednu se zkusit vrátit k fotbalu, to mě motivuje," dodal hráč se 77 starty za španělský národní tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články