Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Citizens rozstříleli Stoke, defenzivní rodeo na Anfield Road skončilo remízou

Razantním vítězstvím 7:2 nad Stoke City se fotbalisté Manchesteru City osamostatnili v tabulce anglické Premier League. Ve šlágru 10. kola mezi Liverpoolem a Manchesterem United se totiž fanoušci podruhé za sebou nedočkali gólu. Poslední Crystal Palace doma senzačně zdolal mistrovskou Chelsea 2:1 a zaznamenal první body v sezoně. Nezaváhal naopak Tottenham, který před vlastními příznivci ve Wembley porazil Bournemouth 1:0. 

Leroy Sané slaví vstřelený gól proti Stoke City
zdroj: REUTERS autor: Jason Cairnduff

Na Etihad Stadium se jednoznačný výsledek rodil od úvodního hvizdu. Po půlhodině hry to vypadalo na jasnou záležitost v rozmezí deseti minut se totiž trefili postupně Gabriel Jesus, Sterling a David Silva. Hostům se však podařilo na přelomu poločasů snížit na rozdíl jediného gólu zásluhou Dioufa a vlastní branky Walkera.

Favorit měl přesto zápas stále pod kontrolou a dalšími třemi slepenými góly definitivně zlomil odpor Stoke. Podruhé skóroval Gabriel Jesus, který se podílel na deseti gólech svého týmu v posledních devíti domácích utkáních. Tým pod vedením Pepa Guardioly nastřílel v prvních osmi kolech 29 gólů, což se nikomu v anglické nejvyšší soutěži nepodařilo 123 let.

North-West Derby opět nenabídlo ani jeden gól

Před výkopem šlágru 8. kola byli diváci v městě Beatles svědky slavnostního úvodu. Jedna z tribun liverpoolského stadionu byla totiž nově pojmenována po klubové legendě Kennym Dalglishovi. Šestašedesátiletá klubová legenda získala s "Reds" v roli hráče a později i trenéra osm ligových titulů, včetně toho posledního v roce 1990.

První vážnější šance přišla až po půlhodině hry, když Matič volejem zpoza vápna těsně minul. Domácí se připomněli o pět minut později, ale stoper Matip zakončil nezištnou přihrávku Firmina pouze střelou do připravené náruče Davida de Gey. Největší šanci první půle nicméně zahodil kanonýr hostí Lukaku, jehož tvrdou ránu reflexivně zneutralizoval Mignolet.

Je nám líto, video expirovalo.
Premier League

Ve druhém poločase byl výrazně aktivnější Liverpool, mnoho příležitostí si však nevytvořil. Tu největší spálil v 56. minutě Emre Can, kterému naservíroval míč ideálně před branku Gomez. "Myslím si, že za náš výkon jsme si zasloužili tři body. United si přijeli pro bod a ten také získali," řekl trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Svěřenci Josého Mourinha zásluhou dalšího čistého konta vyrovnali klubový rekord, neboť inkasovali v úvodních osmi ligových kolech pouze dvakrát. "Bod bereme. Soupeř hrál velmi dobře, přesto jsme v prvním poločase měli utkání poměrně pod kontrolou a vypracovali si i nějaké šance," hodnotil portugalský stratég.

Chelsea nečekaně padla v londýnském derby, selhal i Arsenal

Hráči Crystalu Palace se po 731 minutách sezony Premier League radovali z gólu, když do vlastní sítě zamířil Azpilicueta. V 18. minutě sice srovnal Bakayoko, ale těsně před koncem prvního poločasu rozhodl po individuální akci Wilfried Zaha.

"The Eagles" získali první tři body v letošním ročníku, přesto zůstali poslední. "Blues" prohráli podruhé za sebou a na vedoucí Manchester City ztrácí už devět bodů.

Arsenal šel do vedení po hlavičce Pera Mertesackera, ale Watford dokázal skóre otočit v průběhu druhého poločasu a připsal si první domácí výhru v sezoně. Nejprve vyrovnal z penalty Troy Deeney a ve druhé minutě nastavení dokonal obrat po závaru Tom Cleverley. 

Trápení Evertonu pokračuje, v Brightonu zachránil bod z penalty

Na gól čekali fanoušci až do 82. minuty, kdy se po Grossově přihrávce prosadil přízemní střelou Anthony Knockaert. Vedení ovšem domácí udrželi jen sedm minut. Obránce Bruno totiž fauloval ve vápně a pokutový kop s přehledem umístil k tyči Wayne Rooney. Ambiciózní Everton čeká na venkovní výhru od 21. ledna a v tabulce Premier League okupuje 16. místo. Brighton je čtrnáctý.  

Southampton i Newcastle prodloužili série bez vítězství

Newcastle na stadionu Southamptonu dvakrát vedl, ale bod pro domácí tým zachránil dvěma trefami italský útočník Manolo Gabbiadini. Obě mužstva proto neoslavila zisk plného počtu bodů ani ve třetím utkání za sebou. 

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:

Liverpool - Manchester United 0:0, Burnley - West Ham United 1:1 (85. Wood - 19. Antonio), Crystal Palace - Chelsea 2:1 (11. vlastní Azpilicueta, 45. Zaha - 18. Bakayoko), Manchester City - Stoke 7:2 (17. a 55. Gabriel Jesus, 19. Sterling, 27. D. Silva, 60. Fernandinho, 62. Sané, 79. B. Silva - 44. Diouf, 47. vlastní Walker), Swansea - Huddersfield 2:0 (42. a 48. Abraham), Tottenham - Bournemouth 1:0 (47. Eriksen), Watford - Arsenal 2:1 (71. Deeney z pen., 90.+2 Cleverley - 39. Mertesacker), Brighton - Everton 1:1 (82. Knockaert - 89. Rooney z pen.), Southampton - Newcastle 2:2 (49. a 75. z pen. Gabbiadini - 20. Hayden, 51. Pérez), Leicester - West Bromwich 1:1 (80. Mahrez - 63. Chadli).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články