Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
AZ-kvíz tentokrát s Fortunou

Chelsea přešla přes Sheffield a míří do semifinále FA Cupu, United padli

Fotbalisté Chelsea vyhráli doma se Sheffieldem 2:0 a zajistili si tak postup do semifinále Anglického poháru. V nejlepší čtyřce nechybí ani Manchester City, který zvládl utkání s Evertonem, a Southampton, který potvrdil roli favorita a vyhrál 3:0 s druholigovým Bournemouthem. Zato druhý tým z Manchesteru padl, United nestačili Leicesteru, jemuž podlehli 1:3.

Fotbalisté Chelsea během zápasu s Sheffield United
zdroj: ČTK/PA autor: John Walton

Chelsea - Sheffield United

O výhře "Blues" rozhodl v 24. minutě vlastním gólem hostující záložník Oliver Norwood, pojistku přidal ve druhé minutě závěrečného nastavení střídající Hakim Ziyech.

Chelsea po lednovém nástupu trenéra Thomase Tuchela neprohrála ani ve čtrnáctém soutěžním utkání. Londýnský celek udržel nulu posedmé za sebou, celkem pod německým koučem inkasoval pouze dvě branky.

Manchester City - Everton

O výhře lídra Premier League rozhodl v 84. minutě netypicky hlavou Ilkay Gündogan při dorážce do odkryté brány. Záložník "Citizens" skóroval hlavičkou po téměř dvou a půl letech. Pojistku přidal v 90. minutě Kevin De Bruyne. City jsou v semifinále FA Cupu počtvrté za posledních pět sezon.

Výsledky čtvrtfinále fotbalového Anglického poháru

Čtvrtfinále fotbalového Anglického poháru:

Bournemouth - Southampton 0:3 (45.+1 a 59. Redmond, 37. Djenepo), Everton - Manchester City 0:2 (84. Gündogan, 90. De Bruyne), Chelsea - Sheffield United 2:0 (24. vlastní Norwood, 90.+2 Ziyech), Leicester - Manchester United 3:1 (24. a 78. Iheanacho, 52. Tielemans - 38. Greenwood).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články