Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Chci hlavně chytat, abych měl jednou v Liverpoolu šanci, řekl o hostování Jaroš

Jednou by se rád dostal mezi tři tyče Liverpoolu. K tomu ale Vítězslav Jaroš potřebuje získat zápasovou praxi a zkušenosti. Proto na rok opouští obhájce titulu anglické ligy a vydává se na hostování. Devatenáctiletý český talent bude působit v irském klubu St. Patrick's Athletic, který byl v minulé sezoně šestý.

Vítězslav Jaroš v dresu Liverpoolu
zdroj: REUTERS

Jaroš přišel do Liverpoolu v roce 2017 z pražské Slavie. Působil v mládežnických výběrech a za A-tým úřadujícího anglického šampiona ještě v soutěžním duelu nechytal. S "Reds" ale pravidelně trénoval a několikrát se dostal na lavičku jako náhradník, například na podzim v Lize mistrů.

"Moc se na to těším. Potřebuji především odehrát co nejvíc zápasů v dospělém fotbale. Jelikož jsem v Liverpoolu trénoval s prvním týmem a chodil jsem na jeho lavičku, odehrál jsem za mládežnická mužstva jen asi pět zápasů. A to není tolik, kolik bych teď potřeboval," uvedl Jaroš.

"Tréninky s áčkem jsou super, ale trénujeme proto, abychom byli co nejlepší v zápasech. Bez zápasů to není ono. Teď chci co nejvíc chytat, abych získal zkušenosti a v budoucnu mohl bojovat o šanci v Liverpoolu," doplnil.

Irská liga se hraje systémem jaro a podzim. "Určitě je to dobré v tom, že budu v týmu od začátku nového ročníku, než kdybych přišel do jiného klubu v půlce rozehrané sezony, jak je tomu ve většině evropských lig," přemítal Jaroš.

"Dle hodnocení tady na ostrovech má horní polovina tabulky irské ligy kvalitu odpovídající třetí anglické lize. Na první hostování to je pro mě dobrá úroveň. V Premier League většinou chodí mladí kluci hostovat do třetí anglické ligy, takže se to dá srovnávat. Řekli mi, že přicházím jako jednička. Ale samozřejmě budu muset podávat výkony, abych se na pozici jedničky udržel. Nemám nic zaručeného," doplnil Jaroš.

Počítá, že v Irsku zůstane prakticky celý rok. "Je tam klauzule, že se dá hostování přerušit z obou stran. Ale naplánované je to až do konce sezony. Do Liverpoolu bych se tak měl vrátit na konci listopadu," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články