Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Jaroš už se dostal na lavičku Liverpoolu, ale ví: Ani hostování není špatná cesta

Opět blíž k prvnímu týmu Liverpoolu se posunul brankář Vítězslav Jaroš. Devatenáctiletý gólman byl poprvé na lavičce slavného celku při zápase Ligy mistrů, který fotbalisté anglického mistra v Amsterdamu vyhráli 1:0. Jaroš patří do týmu "Reds" do 23 let, ale s "áčkem" pravidelně trénuje a je nadšený, že se může připravovat s hvězdami jako Muhammad Salah či Firmino.

Vítězslav Jaroš v dresu Liverpoolu
zdroj: REUTERS

Jarošovi na lavičku v zápase s Ajaxem poohlo i zranění brankářské jedničky Alissona Beckera. Předtím už v únoru dělal náhradníka v duelu Anglického poháru proti Shrewsbury, v němž scházeli hráči z A-týmu.

"Myslím si, že to byl splněný sen. Liga mistrů je asi největší soutěž a je to něco, o čem jsem vždy snil. I když je to jen lavička, i tak je to velký úspěch," řekl Jaroš v rozhovoru pro web FAČR.

"Bral jsem to jako obrovskou zkušenost. Ne každý se může dostat na lavičku Liverpoolu, ještě v takovém velkém zápase, když jsme hráli s Ajaxem. Byla to krásná zkušenost a rád bych si ji ještě několikrát zopakoval. Jen škoda, že nebyli na utkání diváci, to by bylo ještě o něco lepší," dodal gólman české reprezentační dvacítky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ajax Amsterdam - Liverpool

Bylo mu jasné, že do hry se v Amsterodamu nejspíš nedostane. "Tím, že jednička Alisson byl zraněný, posunul jsem se do role trojky. Několikrát už jsem jako trojka s týmem byl, ale to jsem se nedostal na lavičku. Ale tím, že je nyní změna pravidel a můžete mít dvanáct hráčů na lavičce, tak to vyšlo. Mohl jsem být přímo při zápase, což bylo skvělé," pochvaloval si.

"Na lavičce jsme byli dva brankáři, kdyby se něco stalo s jedničkou (Adriánem). Asi bych stejně nenaskočil, protože dvojka (Kelleher) je s týmem už asi tři roky, má víc zkušeností než já. Myslím si, že by šanci dostal on," přemítal Jaroš.

Vzhledem ke zranění Alissona, který se v sobotu vrátil do branky, byl Jaroš s "áčkem" Liverpoolu poslední dobou na zápasech častěji. "Ale tím, že se nám kryjí zápasy týmu do 23 let a áčka, tak toho moc neodchytám. Ale i tak je to pro mě cenná zkušenost, že můžu s áčkem Liverpoolu trénovat a že s nimi mohu absolvovat kompletní program," těší Jaroše.

"Myslím si, že každý by dal cokoliv, aby mohl trénovat s takovými hvězdami, které vyhrály Ligu mistrů a Premier League. Nebo je aspoň vidět na vlastní oči. Je to splněný sen," doplnil Jaroš.

Několikrát už hovořil i s trenérem úřadujících anglických šampionů Jürgenem Kloppem. "S námi brankáři komunikuje spíš trenér brankářů, ale občas si popovídám i s ním, třeba v jídelně a v podobných situacích. Je takový, jak na lidi působí i v televizi, usměvavý, sympaťák a špičkový trenér, což ukazují výsledky. Ale je fakt, že když se rozčílí, tak je to taky znát," usmál se Jaroš.

Svou budoucnost nechává otevřenou. Hlavním cílem je áčko Liverpoolu a kdyby to nevyšlo, tak zkusit třeba hostování v nižší soutěži. "Jako to třeba udělal Matěj Kovář z Manchesteru United, když šel do Swindonu. To není špatná cesta, málokterý brankář se dostane z mládeže rovnou do Premier League," dodal Jaroš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články