Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Těžký zápas, jsme rádi, že si odvážíme postup, řekl Kuchta po výhře nad Opavou

Síť rozvlnil dvakrát, počítal se mu ovšem jeden gól. Jan Kuchta byl u podstaných momentů Sparty v semifinále domácího poháru na hřišti Opavy. Byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání a Pražané zvítězili 2:0. Budou tak usilovat 24. dubna o rekordní osmý pohárový triumf v samostatné historii, čímž by se odpoutali od Slavie.

První gól Kuchty nebyl uznán kvůli předcházejícímu faulu Lukáše Sadílka na Jaroslava Málka. Rozhodčí Hocek měl po zhlédnutí opakovaných záběrů jasno. Ve 44. minutě po centru Matěje Ryneše se už ovšem Kuchta nemýlil a poslal Spartu do vedení 1:0.

"Tohle se mi stalo už několikrát, že byl gól odvolaný, takže už to neřeším. Samozřejmě v první fázi to mrzí, protože by nás to ještě víc uklidnilo, ale stalo se. Dal jsem druhý gól a ten už platil. Do poločasu to bylo důležitý. Pak jsme je vlastně celý zápas k ničemu nepustili," prohlásil sparťanský útočník. 

Domácí statečně vzdorovali favoritovi, v utkání ale vystřelili pouze dvakrát na branku oproti třinácti pokusům Sparty. Opava se soustředila především na defenzivu. Blízko branky byl přesto střídající Yahaya, který ovšem trefil tyč.

"Bylo to těžký. Něco jsme si řekli a šli jsme do utkání s určitým plánem. Myslím si, že se to potvrdilo, že Opava nehrála špatně, ale byla v hlubokém bloku. Nám se některé situace podařilo dostat do branky, takže jsme rádi, že si odvážíme postup," zhodnotil Kuchta.

Sparta v předchozích šesti soutěžních utkáních včetně duelů s Liverpoolem v Evropské lize vstřelila pouze pět branek. Utkání v Opavě jí mohlo pomoct i směrem do ofenzivy.

"Každý utkání je úplně jiný. Body ale sbíráme a věříme, že do dalších zápasů se zlepšíme ještě v produktivitě. Samozřejmě musím pochválit obranu, protože nedostáváme teď góly, takže to je super," poukázal Kuchta na poslední dva ligové zápasy proti Českým Budějovicím a Hradci Králové, v nichž Pražané inkasovali pouze jednou.  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články