Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slovácko v poháru končí, nestačilo na Mladou Boleslav

Zatímco Mladá Boleslav je na chvostu ligové tabulky, Slovácko se nachází v jejím popředí. V českém poháru ale budou letos úspěšnější Středočeši. Ti zvítězili v osmifinále nad Slováckem 4:2 po prodloužení a ve čtvrtfinále se utkají s Teplicemi.

Boleslavská radost
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Skóre otevřel v 34. minutě hostující Jurečka, krátce po změně stran srovnal Ladra. V 72. minutě vrátil Slovácku vedení střídající Kalabiška, ale Preisler pět minut před koncem základní hrací doby poslal duel do prodloužení, v němž o postupu Středočechů rozhodli Zmrhal se střídajícím Budínským.

"V prodloužení jsme byli důraznější v koncovce. Vzhledem k tomu, že jsme se dostali do vedení a soupeři ubývaly síly, byla to voda na náš mlýn," řekl domácí trenér Karel Jarolím, jehož tým v lize bojuje o udržení. "Proč bychom se nepoprali o pohárovou trofej? Po nepříliš vydařené sezoně by to byla příjemná třešnička," dodal Jarolím, který s Mladou Boleslaví vyhrál pohár v ročníku 2015/16.

"V prodloužení jsme tahali za kratší konec. Možná jsme v prvním prodloužení byli lepší, ale nechali jsme si z ničeho dát gól. Když dostaneme čtyři branky, nemůžeme utkání vyhrát," prohlásil trenér čtvrtého týmu ligové tabulky Martin Svědík.

Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Olomouc - Slavia a Plzeň - Liberec. Obhájce trofeje Sparta se utká buď s Jabloncem, nebo druholigovou Vlašimí, jejichž souboj je na programu v sobotu.

Mladá Boleslav - Slovácko 4:2 po prodloužení (2:2, 0:1)Branky: 49. Ladra, 85. Preisler, 103. Zmrhal, 109. Budínský - 34. Jurečka, 72. Kalabiška. Rozhodčí: Matějček - Novák, Slavíček.

M. Boleslav: Šeda - Řezník (80. Škoda), Šimek (91. Jakub Klíma), Křapka - Skalák (67. Fulnek), Takács (44. Jirásek, 67. Budínský), Matějovský, Zmrhal, Preisler - Ladra, Jiří Klíma (106. Douděra). Trenér: Jarolím.

Slovácko: Nemrava - Reinberk (91. Kubala), Hofmann, Srubek, Divíšek (67. Kalabiška) - Havlík, Daníček - Jurečka (67. Petržela), Sadílek, Navrátil (113. Polášek) - Cicilia (67. Kliment). Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články