Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slavia bude hrát v poháru v Olomouci, na Spartu čeká lepší z duelu Vlašimi s Jabloncem

Los určil podobu čtvrtfinálových duelů domácího poháru. Slavia se představí v Olomouci, zatímco obhájce titulu Sparta nastoupí proti vítězi dohrávaného utkání Vlašim - Jablonec. Plzeň vyzve Liberec a Teplice se střetnou s lepším ze zápasu mezi Mladou Boleslaví a Slováckem. Hracím termínem čtvrtfinále je středa 7. dubna.

Slávisté se v tomto ročníku MOL Cupu poprvé představí venku. Úřadující ligoví mistři a lídři tabulky v předchozích duelech v Edenu porazili druholigovou Duklu 4:1 a v osmifinále rozstříleli třetiligové Karlovy Vary 10:3.

"Slavia je velmi těžký soupeř, ale v této fázi soutěže považujeme všechna mužstva za kvalitní. Chtěli jsme hrát doma, to se nám splnilo. O postup se samozřejmě popereme," řekl pro klubový web olomoucký trenér Radoslav Látal, jehož mužstvo v osmifinále vyřadilo jiného vršovického soupeře Bohemians 1905 po venkovní výhře 2:0.

Pokud sparťané ve čtvrtfinále narazí na Jablonec, potkají Severočechy dvakrát v poměrně krátkém sledu. Letenští se s výběrem trenéra Petra Rady střetnou v dohrávce 22. ligového kola, která ještě nemá určené datum. V původním termínu (7. března) se nahrálo kvůli karanténě Sparty po nákaze koronavirem.

Plzeň i potřetí v pohárové sezoně dostala výhodu domácího prostředí. Západočeši, kteří jsou momentálně v covidové izolaci, ale po výhrách 7:1 nad Přepeřemi a 3:1 nad Hradcem Králové poprvé potkají soupeře z nejvyšší soutěže. Třetí tým neúplné tabulky Liberec navíc šestou Viktorii porazil v obou zápasech aktuálního ligového ročníku.

"Extrémně těžký los, Plzeň je velmi těžký soupeř, ale ve čtvrtfinále si už člověk nevybere. Bereme to, je to ještě relativně daleko, koncentrujeme se teď na ligu. Až přijde pohár, budeme se koncentrovat na Plzeň," uvedl liberecký kouč Pavel Hoftych, který se Slovanem v loňském finále MOL Cupu podlehl Spartě 1:2.

Závěrečná dvě osmifinále jsou na programu příští týden. V pátek Mladá Boleslav bude hostit Slovácko a o den později Vlašim doma vyzve Jablonec.

Los čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu (úřední hrací termín 7. dubna):

Sparta - Vlašim/Jablonec, Olomouc - Slavia, Teplice - Mladá Boleslav/Slovácko, Plzeň - Liberec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články