Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slavia v poháru zase končí brzo, prohrála v Ústí

Praha - V posledních čtyřech ligových kolech získala deset bodů, v poháru ale zase končí velmi brzo. Slavia prohrála v Ústí nad Labem 2:4, a nezvládla tak generálku na derby se Spartou. Podle předpokladů naopak zvítězily další prvoligové kluby, Dukla a Zlín. Tým z Julisky vyhrál 2:1 v Táborsku, Zlín zase zvítězil 4:1 na hřišti Prostějova.

Utkání Ústí nad Labem - Slavia
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Slávistický trenér Dušan Uhrin mladší udělal oproti poslednímu ligovému duelu pět změn v sestavě, když se před derby rozhodl šetřit mimo jiné brankáře Berkovce i kapitána Latku. V útoku však nechyběl nejlepší střelec Pražanů Milan Škoda a poprvé dostala šanci posila z Ostravy obránce Frydrych.

"Nechci nic hodnotit, postavili jsme trošku jinou sestavu a ta to nezvládla. Zejména jsme nezvládli první poločas, ten jsme prohospodařili. Patnáct minut jsme hráli dobře a pak jsme dostali zbytečný gól, od čehož se to celé odvíjelo," uvedl Uhrin. "Domácím blahopřeji, hráli až do konce na sto padesát procent a myslím, že si vítězství zasloužili," dodal.

Ústí se ujalo vedení ve 26. minutě, kdy se k odraženému míči na hranici vápna dostal Peterka a zamířil přesně k tyči. O deset minut později už pátý tým druhé ligy vedl o dvě branky. Piták fauloval Smolu a domácí útočník nařízený pokutový kop proměnil. V 66. minutě přidal třetí gól Severočechů Hošek a vypadalo to, že o senzaci je rozhodnuto.

Jenže v 71. se prosadil hostující Zmrhal a dvě minuty před koncem snížil na rozdíl jediné branky Škoda. Drama se ale nekonalo, protože vzápětí utekl Novotný a zpečetil čtvrtým zásahem výhru Ústí.

"Dostali jsme čtyři branky, což jsme snad ještě neinkasovali. Samozřejmě jsem nespokojený, hlavně s první půlí. První gól jsme dostali, což se může stát. Pak jsme ale udělali zbytečnou chybu u druhé branky. Inkasovali jsme ještě další dva góly, takže jsem nespokojený s tím, jak jsme hráli vzadu. Nevyřešili jsme banální situace v pokutovém území," přidal Uhrin.

Slavia tak potvrdila, že v poháru se jí delší dobu nedaří, když počtvrté za posledních pět sezon nezvládla třetí kolo se soupeřem z nižší soutěže. V minulém ročníku nestačila Slavia na druholigový Žižkov, v sezoně 2013/2014 sice došla až do čtvrtfinále, ale před tím podlehla Ústí a v sezoně 2011/2012 ji dokonce vyřadil divizní Převýšov.

Vyřazení s Ústím se podle Uhrina na týmu před derby se Spartou nepodepíše. "Komplikace to je, protože jsme prohráli a inkasovali čtyři góly. Jsme nespokojení, já jsem velice nespokojen. Nedá se ale nic dělat, musíme to hodit za hlavu. Nemyslím, že na zápas mělo vliv víkendové derby. Myslím, že ještě nejsme připraveni hrát po třech dnech pohárové utkání," prohlásil.

Dukla si v Sezimově Ústí po bezbrankovém prvním poločase vytvořila postupový náskok během jedenácti minut - v 50. poslal hosty do vedení Marek Hanousek a druhou branku krátce na to přidal Přikryl. Za Táborsko snížil v 86. minutě Ciku, na víc se však domácí nezmohli a poprvé v sezoně prohráli.

Prostějov dokázal Zlínu vzdorovat jen v prvním poločase. Na vedoucí branku Malého odpověděl Kroupa, ale těsně před přestávkou vrátil hostům vedení Jugas. Krátce po pauze přidal třetí zlínský gól Jordan a v závěru vysokou výhru zpečetil střídající Bartolomeu.

Výsledky 3. kola Poháru FAČR

Ústí nad Labem - Slavia Praha 4:2 (2:0)
Branky: 26. Peterka, 36. Smola z pen., 66. Hošek, 90.+2 Novotný - 71. Zmrhal, 88. Milan Škoda. Rozhodčí: Pechanec - Wilczek, Černý. 
Sestava Slavie: Hrubeš - Švec, Deli, Frydrych, T. Jablonský - Bazal (54. Černý), Souček, Piták (68. Mikula), Zmrhal - Kenija (46. Voltr) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Táborsko - Dukla Praha 1:2 (0:0)
Branky: 86. Ciku - 50. Marek Hanousek, 61. Přikryl. Rozhodčí: Příhoda - Koval, Urban.
Sestava Dukly: Chudý - Jeřábek, Jurendič, Štetina, Miloševič - Marek Hanousek, Daniel Tetour (68. Čajič), Koval (46. Považanec), Krmenčík (80. Beauguel) - Mareš, Přikryl. Trenér: Kozel.

Prostějov - Zlín 1:4 (1:2)
Branky: 38. Kroupa - 25. Malý, 45. Jugas, 47. Jordan, 83. Bartolomeu. Rozhodčí: Orel - Hock, Antoníček.
Sestava Zlína: S. Dostál - Malý, Jugas, Hájek, Hubáček (74. Bartolomeu) - Kopečný (55. V. Vukadinovič), Strašák, Motal, Holík (84. Živulič), Koreš - Jordan. Trenér: Páník. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články