Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň je nečitelná, ale je to pro ni zápas roku, zhodnotil Köstl, který přiznal napětí

Jsou pověstní pečlivou přípravou na soupeře. Asistent trenéra slávistických fotbalistů Jaroslav Köstl však přiznává, že současná Plzeň pod Michalem Bílkem je nečitelná a sešívaní jsou v očekávání, s čím Západočeši ve finále domácího poháru přijdou. Zároveň upozorňuje na extrémní motivaci Viktorie, což ale nic nemění na jasném cíli favorita - přivézt další trofej do Edenu. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz ve čtvrtek od 16:30.

"Napětí stoupá, protože je to utkání o trofej. Máme v sezoně nějaké cíle a zisk MOL Cupu je jedním z nich. Na zápas se těšíme, zároveň cítíme z něj napětí, protože se hraje na venkovní půdě. V posledních dvou utkáních jsme nevypadali úplně optimálně, takže víme, že nás nečeká nic lehkého. S nabuzeným a namotivovaným soupeřem, pro kterého je to zápas roku stejně jako pro nás. Uděláme všechno pro to, abychom trofej přivezli do Edenu," řekl Köstl.

Slavia sice v neděli v lize jen remizovala s Karvinou, ale na domácí scéně je v této sezoně jako jediná stále neporažena. V nejvyšší soutěži bodovala rekordních 44 utkání po sobě. To Plzeň se trápí, z posledních čtyř soutěžních zápasů uhrála jen jednu remízu a v obou duelech po Bílkově nástupu utrpěla porážku.

Výkony Plzně pod koučem Bílkem řešil i Fotbal fokus podcast, který najdete na Spotify a dalších podcastových aplikacích:

"Současnou Plzeň vnímáme trochu jako nečitelnou, protože pod trenérem Bílkem odehrála dvě utkání s dvěma různými rozestaveními. Takže jsme sami v očekávání, s jakým rozestavením a způsobem hry do toho půjdou zítra," uvedl Köstl, jehož tým Plzeň v posledním vzájemném duelu na začátku května v Edenu rozdrtil 5:1.

"Myslím si, že tím, že je to finálový zápas a je to na jedno utkání, tak se vše, co bylo předtím, maže. Je to ošemetné pro všechny strany. Navíc Plzeň bude mít obrovskou výhodu domácího prostředí. Víme, jak strašně těžko se v Plzni hraje každému soupeři. První dva zápasy venku pod trenérem Bílkem nezvládli, ale doma to bude určitě úplně jiná Plzeň," mínil asistent trenéra Jindřicha Trpišovského.

Slavia má jistotu třetího ligového titulu už od začátku května a mohla se soustředit na pohár. "Strašně nám pomohlo právě to finále, které nás čeká. Kvůli tomu hrála naposledy s Karvinou plná sestava, protože všichni chtěli být rozehraní na finále poháru. Motivace směřovala právě k tomuhle finálovému zápasu," dodal Köstl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články