Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dva, nebo tři stopeři? Bílek neprozradil a před finále hlásí: I Slavia je schopná klopýtnout

Vstup do angažmá v Plzni má hodně nepovedený. Dva zápasy, nula bodů a v obou případech tři inkasované góly. Vše ale může být zapomenuto, pokud by Michal Bílek s Viktorií uspěl ve čtvrtek ve finále poháru pro Slavií. Kouč Západočechů ví, že favoritem jsou Pražané, ovšem dopředu vzdávat se rozhodně nechce. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz ve čtvrtek od 16:30.

Michal Bílek
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Došli jsme do finále a motivace u hráčů bude obrovská. Hrajeme v domácím prostředí, byť tolik lidí nebude. Určitou šanci samozřejmě cítíme. Nejdeme do zápasu s tím, že hrajeme proti nejlepšímu týmu a šance neexistuje. To v žádném případě," řekl Bílek.

Favorizovaní Pražané v první lize drží rekordní sérii 44 utkání bez porážky a z posledních 32 soutěžních zápasů prohráli jen domácí odvetu čtvrtfinále Evropské ligy s Arsenalem (0:4).

"Slavia je už dlouhodobě bezkonkurenční, hraje opravdu výborně. Ale finále je na jeden zápas, hrajeme doma a pokusíme se pohár vyhrát. I když to bude nesmírně těžké," konstatoval Bílek.

Výkony Plzně pod koučem Bílkem řešil i Fotbal fokus podcast, který najdete na Spotify a dalších podcastových aplikacích:

"Zastavovat současnou Slavii je hrozně těžké, přesvědčily se o tom daleko lepší týmy v evropských soutěžích než my. I Slavia je ale schopna klopýtnout, viz poslední zápas proti Karviné (1:1)," přidal bývalý kouč české nebo kazachstánské reprezentace.

Plzeň na začátku května ještě s koučem Adrianem Guľou utrpěla v nejvyšší soutěži na Slavii debakl 1:5. "Slavia v tomto zápase opět ukázala svou kvalitu. Plzeň chtěla hrát otevřený fotbal a prohrála 1:5, Slavia několik dalších situací nevyužila. Věřím, že se z toho zápasu ponaučíme a zítra to pro nás dopadne daleko příznivěji," uvedl Bílek.

Po návratu do Viktorie, kterou krátce vedl už v ročníku 2006/07, oba ligové zápasy prohrál. Nejprve minulou středu na Spartě 1:3 a poté v neděli rovněž v Praze s nováčkem Pardubicemi 0:3.

"Fotbal přináší i období, kdy se nedaří. Zápasy jdou rychle po sobě, je vždycky hodnocení utkání a pak příprava na další. Mužstvo v Plzni je dobré, jsou tu velmi kvalitní hráči, ale musíme hrát ještě zodpovědněji a víc se bít za lepší výsledek. Věřím, že konec soutěže zvládneme a sezonu ještě zachráníme. Šance tady je," prohlásil šestapadesátiletý kouč.

Pátý tým ligové tabulky proti Spartě nastoupil v rozestavení 3-5-2, v duelu s Pardubicemi zase hrál systémem 4-3-3. "Obě varianty jsou reálné. Uvidíme, jak bude vypadat zdravotní stav a v jakém rozpoložení hráči budou," dodal Bílek. Mimo hru je bek David Limberský a nejistý je start útočníka Jeana-Davida Beauguela, záložníka Lukáše Kalvacha či kapitána Jakuba Brabce. Další stoper Filip Kaša nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články