Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Češky na závěr turnaje v USA remizovaly s Novým Zélandem a skončily třetí

V závěrečném třetím utkání na přípravném turnaji čtyř zemí SheBelieves Cup v USA nepotvrdily české fotbalistky roli mírných favoritek a s Novým Zélandem se rozešly bez branek. Svěřenkyně trenéra Karla Rady ve druhém poločase dvakrát orazítkovaly břevno, soupeřky mířily do brankové konstrukce v úvodním dějství.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky uhrály na závěr turnaje remízu s Novým Zélandem

Český tým zakončil turnaj na třetí příčce. Na úvod senzačně remizoval bez branek s pozdějšími vítězkami SheBelieves Cupu domácími Američankami, poté podlehl 1:2 Islandu, s nímž bojuje i v rozehrané světové kvalifikaci.

"Naše hra byla tentokrát kostrbatější, pomalejší. Nemohli jsme se dostat do tempa a chyběla nám kvalita v rozehrávce. Bylo to ovlivněné i počasím, zmrzlý terén i míč, navíc to byla teplotní změna oproti Los Angeles. Remíza je to víceméně spravedlivá," uvedl pro FAČR Rada.

"Bereme třetí místo a to je pro nás celkově dobré. Byla to pro nás dobrá prověrka a příležitost udělat obměnu v širším kádru a dát šanci dalším hráčkám. Hodnotím to jako kvalitní přípravu na dubnový kvalifikační zápas s Islandem," dodal Rada.

Česko - Nový Zéland 0:0

Sestava ČR: Votíková - Kotrčová, Bertholdová, Necidová, Dlasková - Šlajsová (78. Černá), Cahynová, Bužková (64. Stárová), Krejčiříková, Khýrová (64. Mrázová) - L. Martínková (46. Stašková). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články