Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

České Budějovice uspěly ve šlágru a sesadily Jihlavu z prvního místa

Očekávaný magnet 14. kola druhé nejvyšší soutěže zvládli lépe fotbalisté Českých Budějovic, kteří porazili Jihlavu 2:0 a dostali se před svého soupeře o skóre do čela tabulky. Vysočina ve FNL inkasovala po 365 minutách a neprodloužila sérii pěti výher. Třetí Hradrec Králové zvítězil v urputné bitvě v Ústí nad Labem 1:0 a ztrácí na zmíněné duo tři body. Shodným počtem 26 bodů disponuje také čtvrtý Varnsdorf po skalpu Prostějova. 

Jiří Kladrubský z Českých Budějovic se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Honza Ján

Utkání na jihu Čech bylo dlouho takticky svázané. V úvodu druhé půle si nicméně domácí pomohli standardní situací. Po rozehrávce nakrátko přišel centr Hlaveckého a kanonýr Ledecký hlavou otevřel skóre.

Krátce nato se zranil sudí Marek a musel ze zápasu odstoupit. Jelikož nebyl delegovaný čtvrtý rozhodčí, musel zápas odřídit asistent Blažej a na jeho místo se hledal náhradní sudí v publiku. Zhruba po pěti minutách se ovšem ve šlágru kola pokračovalo.

Jihlava se těžko prosazovala. Když už po rohu zahrozil Tlustý, jeho hlavičku skvěle chytil brankář Staněk. V nastavení pak utkání definitivně rozhodl střídající Koval, který dorazil do sítě nepovedený volej Javorka.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Českých Budějovic udolali Jihlavu a poskočili do čela FNL

Hradečtí byli od úvodního hvizdu aktivnější, ale na gól si především zásluhou domácího brankáře Jiřího Lindra museli počkat až do úplného závěru. Mikerova branka však stála za to, protože hradecký útočník střelou přes hlavu poslal míč přesně k tyči a stylově si připsal první gól v letošní sezoně.

Svěřenci trenéra Zdenka Frťaly bodovali po dvou porážkách a v tabulce se s 26 body dotáhli na druhé České Budějovice. Jihočeši nicméně mají k dobru nedělní zápas s vedoucí Jihlavou, na kterou stejně jako Hradec Králové ztrácejí tři body. Ústí naopak po druhé porážce za sebou promarnilo šanci snížit ztrátu na čelo tabulky a je s 22 body šesté.

V Prostějově se vše podstatné odehrálo až v závěrečných minutách. Domácí mohli jít v 79. minutě do vedení z penalty po faulu brankáře Porcala, který však své zaváhání odčinil a Kroupův pokutový kop zlikvidoval. Trest přišel v 87. minutě, kdy se trefil Kodeš a v nastavení přidal druhou branku Kocourek. 

Pardubice v minulém kole zaváhaly v Sokolově, ale před vlastními příznivci se vrátily na vítěznou vlnu a získaly plný počet bodů. Táborsko poslal do vedení Březina, ale Černý ještě v prvním poločase během sedmi minut skóre otočil. Po přestávce přidal třetí gól domácích Kovář a až v samém závěru snížil střídající Pfeifer.

Sokolov vyhrál podruhé v řadě

Sokolov se na desátém místě tabulky vzdálil sestupovým pozicím, naopak Znojmo po čtvrté porážce za sebou zůstalo dvanácté jen s dvoubodovým náskokem před posledním místem. Hosté otevřeli skóre v 11. minutě, kdy se střelou zpoza vápna prosadil Jakub Dvořák II. O necelé dvě minuty později podobným způsobem srovnal domácí Mudra, ale osm minut před koncem rozhodl střídající Voleský.

Žižkov prohrál i pod novým trenérem

Fotbalisté Žižkova prohráli 0:3 s Třincem a po čtvrté porážce za sebou zůstávají na dně tabulky druhé nejvyšší soutěže. Nepomohla jim tak ani změna trenéra, když se týmu ujal Miloš Sazima. Naopak Třinec v posledních třech zápasech získal sedm ze svých 14 bodů a poskočil na jedenáctou příčku.

Žižkov se trápí, proto v týdnu vedení klubu odvolalo kouče Petra Mikolandu a na jeho post dosadilo bývalého kouče Olympie Praha Sazimu. Ten udělal řadu změn zejména v ofenzivě. Zdálo se, že to přinese ovoce, domácí byli aktivnější, jenže zejména Musa šance zahazoval.

V 57. minutě pak hostující Schwendt dostal kolmici za obranu a poslal Třinec do vedení. Čtvrt hodiny před koncem pak po brejku vypálil Janošík a Ilko z dorážky rozhodl. V nastavení pak po dalším rychlém útoku zpečetil výhru do prázdné banky Cienciala.

14. kolo druhé fotbalové ligy:

České Budějovice - Jihlava 2:0 (0:0)
Branky: 50. Ledecký, 90.+1 Koval. Rozhodčí: Marek - Blažej, Kubr. ŽK: Javorek - Ljovin, Vaculík, Štěpánek. Diváci: 2143.

Ústí nad Labem - Hradec Králové 0:1 (0:0)
Branka: 90. Miker. Rozhodčí: Machálek - Poživil, Lakomý. ŽK: Šup, Brak, Bílek - Durdevič, Miker. Diváci: 828.

Znojmo - Sokolov 1:2 (1:1)
Branky: 13. Mudra - 11. Jakub Dvořák II., 82. Voleský. Rozhodčí: Mikyska - Pfeifer, Mojžíš. ŽK: Ordoš, Kučera, Malár, Mudra - Stropek, Čihák, Voleský. Diváci: 420.

Pardubice - Táborsko 3:2 (2:1)
Branky: 24. a 31. Černý, 76. Kovář - 17. Březina, 90. Pfeifer. Rozhodčí: Rejžek - Novák, Vaňkát. ŽK: Ndiaye, Březina (oba Táborsko). Diváci: 515.

Prostějov - Varnsdorf 0:2 (0:0)
Branky: 87. Kodeš, 90.+5 Kocourek. Rozhodčí: Vojkovský - Vít, Polák. ŽK: Janíček, Biolek, Machynek, Hapal - Porcal, Bláha. Diváci: 425.

Viktoria Žižkov - Třinec 0:3 (0:0)
Branky: 57. Schwendt, 75. Ilko, 90.+2 Cienciala. Rozhodčí: Jílek - Koval, Leška. ŽK: Žežulka, Sintean - Ilko, Bedecs. Diváci: 759.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články