Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Češkám nevyšlo ani druhé přípravné utkání před ME. S Koreou prohrály 1:2

Ani ve druhém přípravném utkání před ME nedokázaly české fotbalistky svého soupeře přelstít. Na Koreu nestačila ani perfektní trefa Evy Bartoňové, která snižovala stav na konečných 1:2. V generálce před startem kvalifikace na ME tak skončily svěřenkyně Karla Rady bez výhry.

České fotbalistky
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Čtyřnásobné účastnice mistrovství světa poslala do vedení v šestnácté minutě Či So-jon, ihned po změně stran zvýšila Phairová. Poté snížila Bartoňová, ale na srovnání už Češky nedosáhly.

"První zápas jsme hráli proti účastnicím loňské Ligy A Ligy národů a dnes jsme si zahráli proti týmu, který byl na mistrovství světa. Ukázalo, že Korejky mají svou vysokou úroveň a kvalitu," citoval web FAČR trenéra Karla Radu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Korea

"Byla to pro nás obrovská škola, protože v nadcházející kvalifikaci nás budou čekat podobně silné nebo ještě silnější soupeřky. Korejky byly velmi běhavé, aktivní, organizované a dobře napadaly naši rozehrávku. Pro nás to tak byla velmi dobrá příprava," dodal český kouč.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady se chystají na dubnový start kvalifikace mistrovství Evropy. Soupeřky jim teprve určí los, který je na programu 5. března.

Česko – Korea 1:2 (0:1)

Branky: 53. Bartoňová – 16. Či So-jon, 46. Phairová.

Sestava Česka: Votíková – Šlajsová, Stárová, Pochmanová, Pěčková (83. Křivská) – Sonntagová (83. Kotrčová), Cahynová – Bartoňová (66. Szewieczková), Svitková, Khýrová (65. Krejčiříková) – Mrázová (65. Stašková, 87. Černá). Trenér: Rada.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články