Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi vyzývají Dány a chtějí vylepšit mizernou bilanci

Mladá Boleslav – Čeští fotbaloví reprezentanti zakončí přípravným zápasem s Dánskem v Mladé Boleslavi své účinkování v letošním roce. Svěřenci trenéra Karla Jarolíma se pokusí navázat na páteční úvodní výhru ve světové kvalifikaci 2:1 nad Norskem, proti nadcházejícímu soupeři se jim však poslední dobou nedaří. Neporazili ho už pětkrát za sebou a 318 minut mu nedali gól. Zápas sledujte od 20:10 živě na ČT sport a našem webu.

Slavící Milan Škoda
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Jarolím plánuje výrazné změny v sestavě, chce dát šanci těm, kteří proti Norsku nehráli od začátku. Po pátečním duelu dostali volno lehce zranění Jiří Skalák, Tomáš Sivok a Tomáš Hořava a nachlazený Patrik Schick. Dodatečně povolán byl liberecký Jan Sýkora.

"Dostanou prostor všichni, kteří do zápasu s Norskem nenastoupili, nebo nenastoupili od začátku. Budou mít šanci ukázat se. I když to není kvalifikační utkání, může to pro nás být zajímavá zkušenost do dalších zápasů," prohlásil Jarolím.

Současná forma českého týmu byla jedním z témat nového Fotbal fokus podcastu:

Ten se podruhé vrátí do Mladé Boleslavi, kterou ještě na začátku sezony trénoval. Na konci srpna zde vyhrál premiérový zápas na lavičce reprezentace 3:0 nad Arménií.

Poté v kvalifikaci Češi doma dvakrát remizovali 0:0 se Severním Irskem a Ázerbájdžánem, prohráli 0:3 v Německu a vítězství se dočkali až v pátek. Další soutěžní duel je čeká až na konci března v San Marinu.

"Je důležité, abychom před tou čtyřměsíční pauzou potvrdili výhru nad Norskem," řekl obránce Filip Novák. Zápas pro něj bude o to zajímavější, protože působí v dánském Midtjyllandu.

Seveřané v pátek doma porazili Kazachstán 4:1, ale jinak se jim poslední dobou moc nevede. Chyběli na posledním mistrovství Evropy i světa. Jejich kouč Aage Hareide podobně jako Jarolím plánuje zamíchat sestavou, volno tak dostaly opory Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, William Kvist a nejlepší střelec Christian Eriksen.

I tak by Dánové rádi navázali na výhru 3:0 z března 2013 z posledního vzájemného utkání ve světové kvalifikaci v Olomouci. "Budou to řezat naplno, nedají míč zadarmo. Nebude to žádný přátelák, ale jízda. Jsou to severské typy, udělaní hráči, vysocí, fyzicky silní, ale mají i hráče s kvalitou na balonu," podotkl Novák.

"Myslím, že tam bude víc fotbalovosti než s Nory, nebudou chtít hrát tolik nakopávané míče. Na druhou stranu je to přátelák, tak asi dají prostor ostatním hráčům. Uvidíme, jak to bude vypadat," uvedl stoper Jakub Brabec.

Předpokládané sestavy:

ČR: Koubek - Gebre Selassie, Suchý, Kalas, Pudil - Pavelka, Barák - Kopic, Dočkal, Sýkora - Škoda.

Dánsko: Lössl - Larsen, Kjaer, Vestergaard, Knudsen - Wass, Schöne, Jensen - Fischer, Dolberg, Andersen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články