Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Čech už po zranění trénoval s Chelsea

Praha - Reprezentační brankář Petr Čech doléčil zraněné rameno a poprvé od dubna naplno trénoval s fotbalisty Chelsea. Dvaatřicetiletý gólman tak v plné síle absolvuje předsezonní soustředění londýnského mužstva po Evropě.

Petr Čech
zdroj: Letní olympijské hry autor: Kateřina Šulová

Čech si vykloubil rameno v dubnovém semifinále Ligy mistrů proti Atlétiku Madrid a na začátku května podstoupil chirurgický zákrok. Rekonvalescence nakonec trvala kratší dobu, než se předpokládalo. "Cítím se, jako kdybych tu ruku ani nikdy zraněnou neměl. Všechno drží. Trénuju na sto procent a doufám, že to tak bude pokračovat. Když jsme začali přípravu v Anglii, tak jsem ještě trénoval individuálně, ale teď už můžu absolvovat všechno s týmem," řekl Čech.

V pondělí se v brance i po dlouhé pauze cítil dobře. "Přišlo mi to úplně normální, i když od poslední chvíle, co jsem stál v bráně, uplynula dost dlouhá doba. Ale v průběhu rehabilitace jsem udělal spoustu práce a díky tomu chytám všechno bez problémů. Necítím sebemenší bolest," přiblížil plzeňský rodák.

Chelsea letos na rozdíl od minulých let zamířila na předsezonní turné do Evropy. "Je to hlavně kvůli mistrovství světa. Kluci, kteří tam hráli, se do přípravy zapojují postupně, a proto je nejlepší, když se nemusíme scházet někde na druhém konci světa," vysvětlil Čech. "Chybějí Brazilci, Belgičané a náš německý mistr světa André Schürrle. Ti se připojí později, protože na šampionátu hráli až do závěrečných bojů," doplnil zkušený brankář.

V Rakousku nebyl ani jeho největší konkurent Belgičan Thibaut Courtois, s nímž se má utkat o místo jedničky Chelsea. Mezi tyčemi tak Čecha zatím doplňují australský veterán Mark Schwarzer, Chorvat Matej Delač a Mitchell Beeney z juniorky. "Je nás tu hodně, aby měl trenér možnost udělat dvě skupiny. Pro mladé hráče z akademie je to výzva. Líp poznají spoluhráče, zapadnou do kolektivu a určitě získají ještě větší motivaci do další práce. Je ale jasné, že až se připojí všichni hráči, tak ten tým dozná změn," uvažoval Čech.

Dnes odchytal první přípravný duel proti rakouskému prvoligovému Wolfsbergeru, jenž skončil remízou 1:1. Deset minut po přestávce sice Čech nohou vykopl s pomocí břevna z branky střelu Silvia, rozhodčí však usoudil, že míč už byl předtím za čárou. O vyrovnání se postaral v 84. minutě Boga.

"Z Rakouska letíme do Slovinska, kde hrajeme v neděli proti týmu Olimpija Lublaň, odtamtud cestujeme do Holandska. Ve středu máme zápas s Vitesse Arnhem a o víkendu hrajeme v Německu s Werderem Brémy," popsal program Čech, bývalý gólman Blšan, Sparty či Rennes.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články