Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čech se vrací do branky Chelsea. Bude chytat za rezervu proti Tottenhamu

Rok a půl po konci kariéry by měl fotbalový brankář Petr Čech v pondělí nastoupit za rezervní tým Chelsea v londýnském derby s Tottenhamem. Osmatřicetiletý bývalý český reprezentant bere svůj start jako nouzové řešení, ale je nachystán. Zápas mu zároveň může posloužit jako příprava pro případ, že by musel zaskočit za "áčko

Petr Čech v brance Chelsea
zdroj: ISIFA/AFP autor: BEN STANSALL

Plzeňský rodák, který v Chelsea působí jako poradce sportovního a technického úseku, se rozloučil s aktivní dráhou loni v květnu. V říjnu ho ale "Blues" kvůli koronavirové pandemii dopsali na soupisku pro anglickou ligu.

"Je to jeden z momentů v sezoně, ke kterému jsme moje zapojení do tréninkového procesu směřovali. Mladý brankář Lucas Bergström chytal v sobotu za tým U18 a nechceme riskovat možnost zranění, pokud by chytal dva zápasy během 48 hodin. Karlo Žiger je v bublině A-týmu a jelikož hrajeme v úterý na hřišti Wolves, nechceme ho vyndávat, protože v případě potřeby by si již nestihl udělat covidový test nutný k návratu," uvedl Čech pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Čech s A-týmem, který vede jeho bývalý spoluhráč Frank Lampard, pravidelně trénuje. V soutěži rezerv s názvem Premier League 2 mohou podle regulí nastoupit až čtyři hráči starší 23 let.

"Jsem v každém případě nouzové řešení, ale jsem připraven. Navíc jsem od finále Evropské ligy v Baku nehrál, takže je i pro mě výhoda, že odehraji jeden zápas a budu lépe připravený pro případ, ze bych musel nastoupit za první tým," dodal Čech, který po konci fotbalové kariéry několikrát chytal za Guildford v nižší anglické hokejové soutěži.

Nejúspěšnější období kariéry prožil Čech právě v Chelsea. Vyhrál s ní Ligu mistrů i Evropskou ligu, čtyřikrát Premier League, čtyřikrát Anglický pohár a Superpohár a třikrát anglický Ligový pohár. Kariéru zakončil v Arsenalu.

Je nám líto, video expirovalo.
Petr Čech opět v brance Chelsea, tentokrát výběru U23
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články