Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čech po měsíční pauze vychytal Arsenalu výhru nad Blackpoolem

Petr Čech se po měsíční pauze způsobené zraněním zadního stehenního svalu vrátil vítězně do branky Arsenalu. Londýnský tým porazil ve 4. kole Ligového poháru 2:1 třetiligový Blackpool a postoupil do čtvrtfinále.

Petr Čech
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

O branky favorizovaného Arsenalu se postarali ve 30. minutě svým prvním gólem od letního příchodu z Juventusu stoper Stephan Lichtsteiner a pět minut po přestávce mladík Emile Smith-Rowe.

V 57. minutě však Arsenal oslabil vyloučením po druhé žluté kartě záložník Matteo Guendouzi a Blackpool využil přesilovku k zdramatizování zápasu. Čecha v 66. minutě překonal hlavičkou z malého vápna Paudie O'Connor, jenž ale sám vzal svému týmu šanci na zvrat červenou kartou v 84. minutě.

Šestatřicetiletý Čech se zranil 29. září při odkopu na konci prvního poločasu vítězného ligového zápasu proti Watfordu (2:0). V brance ho vystřídal jeho dosavadní ligový náhradník Bernd Leno, jenž od té doby nastoupil v pěti zápasech.

V dalších dnešních duelech porazila Chelsea 3:2 druholigové Derby, které trénuje bývalá ikona londýnského klubu Frank Lampard. V souboji londýnských týmů vyhrál Tottenham 3:1 na hřišti West Hamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články