Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Capello: Ronaldův přestup je geniální práce vedení Juventusu

Angažování hvězdného Cristiana Ronalda z Realu Madrid byl od Juventusu Turín geniální krok. Myslí si to alespoň bývalý kouč obou klubů Fabio Capello. Těžit z toho bude podle něj nejen turínský celek, ale celý italský fotbal.

Fabio Capello
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

"Příchod Cristiana Ronalda je velmi důležitý pro italský fotbal. Je to geniální práce. Opravdu jsem si nemyslel, že se to Juventusu podaří. Pomůže to klubu i po ekonomické stránce. Ronaldo je mašina na peníze," prohlásil dvaasedmdesátiletý Capello.

Juventus za Ronalda zaplatil klubový rekord 100 milionů eur (asi 2,6 miliardy korun) a dalších 12 milionů eur představuje výchovné pro předchozí kluby Sporting Lisabon a Manchester United. V Turíně by si měl portugalský reprezentační kapitán údajně přijít na 30 milionů eur ročně.

Podle Capella jde ale o dobře utracené peníze, které se rychle vrátí. Část už z prodeje Gonzala Higuaína do Chelsea. "Higuaín určitě odejde. V Chelsea na něj čekají s otevřenou náručí," řekl Capello.

"Musím poblahopřát (prezidentovi Juventusu) Andreovi Agnellimu a (výkonnému řediteli) Giuseppemu Marottovi za tento opravdu bravurní kousek. Věřím, že to otevírá dveře k tomu, aby do Itálie směřovali další velcí šampioni," dodal.

Capello se zároveň domnívá, že Ronaldovi bude hra Juventusu sedět ještě více než ta v Realu. "Z křídla se změnil v ryzího útočníka. Bude pro něj mnohem jednoduší hrát v Juventusu, kde ho spoluhráči budou zásobovat mnoha centry," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články