Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Byl Součkův vlastenec neregulérní? Rozhodčího u VARu měli střídat, zlobil se kouč West Hamu

Více než hodinu drželi fotbalisté West Hamu bezbrankové skóre na stadionu Tottenhamu, ale po závěrečném hvizdu kousali porážku 0:2. Těžce se s ní smiřoval zejména trenér David Moyes, který nedokázal pochopit, jak mohl hlavní rozhodčí uznat první gól Spurs. Byl totiž přesvědčen, že Davinson Sánchez zahrál rukou a až poté si Tomáš Souček srazil nešťastně míč do vlastní sítě.

Tomáš Souček z West Hamu (na zemi) právě překonal vlastního brankáře
zdroj: PA autor: David Klein

Videorozhodčí David Coote nejprve doporučil neuznat ve 45. minutě trefu domácího Son Hung-mina kvůli milimetrovému ofsajdu a v 64. minutě naopak schválil Součkovu vlastní branku, přestože se dle televizních záběrů míč otřel o ruku stopera Tottenhamu.

Finalisté loňského ročníku Champions League následně zdvojnásobili náskok zásluhou Harryho Kanea a přerušili sérii sedmi soutěžních duelů bez skalpu soupeře.

Moyes krotil po utkání emoce jen ztěží zejména proto, že West Ham dle jeho slov už podruhé v sezoně poškodil systém VAR. V lednovém měření sil v Sheffieldu totiž odvolal vyrovnávací zásah Roberta Snodgrasse v nastaveném čase. 

"Nemůžu tomu uvěřit. Před startem Premier League nám bylo jednoznačně řečeno, že každá ruka vedoucí ke gólu se píská. Proti Sheffieldu United nám neuznali branku za něco, co nechápeme doteď, a tentokrát ji uznají? Kdo byl u VARu? Měli ho vystřídat. Rozhodně nepodal dobrý výkon," hodnotil sedmapadesátiletý stratég.

Pravidlo o ruce dle IFAB (International Football Association Board):

"Každý gól vstřelený nebo vytvořený rukou nebo paží bude v této sezoně neregulérní, i když je zásah horní končetinou náhodný."

Klub z východní části Londýna je v neúplné tabulce na 17. místě a flirtuje se sestupem, o to víc Moyese výsledek kvůli sporné brance mrzel. 

"Zkrátka a dobře je to pravidlo. Neříkám, že je dobré a že s ním souhlasím, ale je to pravidlo. Pro Tottenham neplatí? Nemůžu tomu uvěřit," zopakoval.

"Ať už seděl u VARu kdokoli, neudělal svou práci správně, protože nedodržoval pravidlo, o němž nám bylo jednoznačně řečeno, že se jím máme řidit," dodal rodák z Glasgow.

Zdroj
Sky Sports, Daily Mail, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články