Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Buffona trápí ischias, do branky se možná nevrátí

Kapské Město - Další účinkování italského brankáře Gianluigiho Buffona na fotbalovém mistrovství světa je ohroženo. Dvaatřicetiletého gólmana přinutil v pondělním utkání obhájců titulu proti Paraguayi (1:1) střídat ischias a vážné problémy se sedacím nervem potvrdilo i dnešní vyšetření. "Buffon má těžký ischias. V tuhle chvíli se absolutně nedá říci, kdy se vrátí do branky," uvedl lékař italské reprezentace Enrico Castellacci. Informace najdete také na internetovém speciálu msfotbal.cz.

Sám Buffon byl přitom ještě po zápase optimistou a věřil, že do nedělního zápasu proti Novému Zélandu nastoupí. "Snad se dám za dva dny do pořádku," uvedl brankář.

Bolest se prý dostavila při rozcvičce před pondělním zápasem. "Nejdřív jsem si myslel, že jsem si něco utrhl, ale pak se ukázalo, že se mi jen vrátil ischias," uvedl gólman, kterého postihly problémy se zády už po prosincové operaci kolene.

Buffon si v pondělí připsal 102. start v národním týmu, po němž mu chybí rovných deset zápasů k bilanci legendárního Dina Zoffa. Do druhé půle ho zastoupil o pět let mladší Federico Marchetti, jenž nastoupil za reprezentaci teprve pošesté. "Bylo to vážně něco, i když mi bylo zároveň líto Gigiho. Než jsem šel na hřiště, uklidňoval mě a povzbuzoval, což bylo od takového hráče fajn," prohlásil gólman Cagliari.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články