Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Italové zahájili cestu za obhajobou titulu remízou 1:1 s Paraguayí

Kapské Město - Obhájci titulu Italové vstoupili do MS ve fotbale v JAR remízou 1:1 s Paraguayí. Oba góly padly po standardní situaci. Zápas naplňoval dosavadní trend šampionátu a oba týmy hrály hlavně pozorně v obraně. Paraguayci udeřili z jediné střely na branku. Stoper Alcaráz si naběhl na přímý kop Torrese a hlavičkou k tyči překonal Buffona. Také Italům pomohla standardní situace a následná chyba gólmana Villara. Ten podběhl rohový kop Pepeho a De Rossi doklepl míč do prázdné branky. Informace najdete také na serveru msfotbal.cz.

Italové od začátku diktovali tempo hry a dařilo se jim především po pravé straně, kde operovala čerstvá posila Juventusu Turín Pepe. Jenže šance nepřicházely. Pozorná paraguayské obrana chybovala až ve 22. minutě, kdy záložník Vera po standardní situaci jako poslední "přihrál" přímo na nohu Montoliva, ten však svou střelu uspěchal a brankáře Villara příliš nezaměstnal.

Oba týmy hrály především s cílem neudělat chybu, které se dopustili Italové, když kapitán Cannavaro neuhlídal skórujícího Alcazára. Obránce Brugg byl jedním z překvapení v sestavě Paraguaye a svůj velmi dobrý výkon v obraně korunoval premiérovou brankou v národních barvách.

Reportáž z utkání Itálie - Paraguay najdete zde.

Do druhé půle již nenastoupil zkušený brankář Buffon, kterého nahradil Marchetti. Toho z nudy probral pouze brejk Valdéze, který následně střílel těsně vedle. Jinak se Paraguayci soustředili jen na bránění náskoku.

Ten jim však vydržel jen do 63. minuty, než De Rossi po rohu protrhl italské trápení. Jenže, kdo by čekal, že se Italové budou snažit rozhodnout, byl by zklamán. Jedinou vážnější šanci měl Montolivo, jeho nebezpečnou ránu po zemi k tyči však Villar kryl. Neprosadily se ani střídající paraguayské útočné hvězdy Santa Cruz a Cardozo, a tak zápas skončil očekávanou remízou. Druhé utkání skupiny F mezi Novým Zélandem a Slovenskem je na programu v úterý od 13:30.

Trenér Italů Lippi: Takovéhle zápasy bychom měli vyhrávat

Trenér italských fotbalistů Marcello Lippi litoval, že jeho svěřenci nedokázali být proti Paraguayi více produktivní. "Škoda. Takovéhle zápasy bychom měli vyhrávat," prohlásil Lippi po zápase, který skončil remízou 1:1. "Branka Paraguayců byla výsledkem náhody, my na to ale dobře zareagovali. Před brankou soupeře nám ale chyběla rozhodnost," řekl Lippi. Již o poločase vystřídal brankářskou jedničku Gianluigiho Buffona. "Má problémy se zády. Lékaři rozhodnou, zda bude připraven na další zápas," prohlásil.

Trenéra Paraguayců Gerarda Martina sice mrzelo, že jeho svěřenci nedotáhli vedení do vítězného konce, je si však vědom, že i remíza je proti mistrům světa cenným výsledkem. "Je třeba brát zřetel na sílu soupeře. První zápas je vždy hodně důležitý. Je při něm větší tlak, očekávání a nervozita. Proto tento výsledek beru," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články