Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Brno je nadále suverénní, béčko Sparty na jihu Čech ostrouhalo

Devět bodů nadále zůstává ve druhé lize mezi vedoucím Brnem, které porazilo 2:0 Varnsdord, a jeho pronásledovateli z Vlašimi. Druhý tým tabulky porazil Žižkov 2:1. Fotbalisté Sparty B prohráli na hřišti Táborska 0:1. Prostějov ukončil sérii čtyř proher a remizoval doma 2:2 s Vyškovem. Opavští fotbalisté zvítězili nad Duklou Praha 2:0.

Zbrojovka ve Varnsdorfu rozhodla dvěma góly už v úvodní desetiminutovce. Štěrba se prosadil hlavou a poté Přichystal přehodil brankáře Adama Richtera. Domácí se z nepovedeného úvodu už nevzpamatovali a po třetí porážce za sebou bez vstřelené branky jsou šestí.

Vlašim na Žižkově otevřela skóre ve 25. minutě zásluhou Suchana, krátce nato vyrovnal Batioja. Suchan po změně stran nejprve zahodil penaltu, ale zaváhání napravil v 56. minutě vítěznou trefou. Hosté naplno bodovali popáté v řadě.

Dukla v dohrávce 17. kola doma podlehla Jihlavě 1:2. Vedoucí gól na Julisce vstřelil ve 23. minutě hostující Krčík, za Pražany rychle odpověděl Červenka, ale Vysočině ještě před pauzou vrátil náskok Peřina. Dukle v tabulce patří sedmé místo, Jihlava je jedenáctá.

Příbram zdolala Ústí nad Labem 2:0. Domácí poslal do vedení ve 28. minutě Vilotič a v 70. minutě přidal pojistku Wágner. Středočeši zvítězili po třech kolech a polepšili si na 12. příčku, Ústí je třinácté.

Hráči sparťanského béčka vyšli bodově naprázdno po třech zápasech. Proti Táborsku inkasovali rozhodující gól v 77. minutě, kdy se prosadil domácí Plachý, jenž začínal kariéru právě v letenském klubu.

Prostějov se ujal před svými fanoušky proti Vyškovu vedení v 19. minutě zásluhou Omaleho. Po půl hodině hry vyrovnal Klesa, a když domácí Koudelka neproměnil v nastaveném čase pokutový kop, Vyškov ve druhém poločase duel díky Lualovi otočil. Pátou porážku Prostějova za sebou odvrátil až v 78. minutě Schaffartzik.

Líšeň chtěla před svými diváky napravit poslední domácí porážku s Vlašimí (1:3). V duelu s Třincem byla aktivnější, dlouho se ale nemohla proti pozorné obraně soupeře prosadit. Čekání na gól prolomil až po hodině hry Ševčík, který se prosadil po rohovém kopu. V závěru pojistil vítězství domácích svou první brankou v tomto ročníku soutěže Matocha.

Opava bodovala ve třetím soutěžním utkání za sebou a potřetí za sebou neinkasovala. Dukla naopak ještě v jarní části druhé ligy nevyhrála, nebodovala po třech remízách a patří jí s 26 body sedmá příčka. 

20. kolo druhé fotbalové ligy:

Varnsdorf - Zbrojovka Brno 0:2 (0:2)

Branky: 6. Štěrba, 10. Přichystal. Rozhodčí: Švagr - Melichar, Hádek. ŽK: Rudnytskyy - Šural, Endl, Čermák. Diváci: 510.

Viktoria Žižkov - Vlašim 1:2 (1:1)

Branky: 28. Batioja - 25. a 57. Suchan. Rozhodčí: Franěk - Kotík, Žurovec. ŽK: Zlatohlávek, Breda (oba Vlašim). Diváci: 530.

Příbram - Ústí nad Labem 2:0 (1:0)

Branky: 28. Vilotič, 70. Wágner. Rozhodčí: Orel - Vlček, Arnošt. ŽK: Vilotič, Soldát - Kabancov, Čičovský, Krobot. Diváci: 721.

Táborsko - Sparta B 1:0 (0:0)

Branka: 77. Plachý. Rozhodčí: Starý - Váňa, Pfeifer. ŽK: Kosek, Mezera, Holiš, Provazník, Plachý - Chervak, Turyna. Diváci: 936.

Prostějov - Vyškov 2:2 (1:1)

Branky: 19. Omale, 78. Schaffartzik - 31. Klesa, 52. Lual. Rozhodčí: Cieslar - Bureš, Mikeska. ŽK: Omale, Stříž - Klesa. Diváci: 730.

Opava - Dukla Praha 2:0 (2:0)

Branky: 35. Rataj, 45.+1 Janoščin. Rozhodčí: Starý - Machač, Pfeiffer. ŽK: Rychlý - Souček, Červenka, Peterka, Konan. Diváci: 1870.

Líšeň - Třinec 2:0 (0:0)

Branky: 64. Ševčík, 88. Matocha. Rozhodčí: Franěk - Slavíček, Hádek. ŽK: Toutou - Foltýn. Diváci: 761.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články