Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Brazilskou výhru nad outsiderem trefil Firmino, Vidal se blýskl krásnou bombou

Ve třetím utkání jihoamerické kvalifikace mistrovství světa se na třibody s outsiderem z Venezuely fotbalisté Brazílie nadřeli. Jediný gól utkání vstřelil až v 66. minutě útočník Liverpoolu Roberto Firmino. Skvělým představením se v dresu Chile blýskl Arturo Vidal, jenž dvěma trefami zajistil svému celku triumf nad Peru 2:0. Zejména jedna rána z jeho kopačky byla výstavní.

Fotbalisté Brazílie se radují z gólu v síti Venezuely
zdroj: ČTK/AP/ autor: Nelson Almeida

"Dokázali jsme jim na chvíli konkurovat a zatopit jim. Ale udělali jsme jednu chybu a zaplatili za ni vysokou cenu," řekl venezuelský záložník Luis Mago.

V úterý čeká pětinásobné světové šampiony Brazilce bez zraněného kanonýra Neymara i dalších pěti stálých reprezentantů bitva v Uruguayi. Ta se na šlágr naladila výhrou 3:0 v Kolumbii. Střeleckou formu prokázaly útočné hvězdy Edison Cavani i Luis Suárez, jenž skóroval z penalty. Účet završil střídající Darwin Núňez.

Uruguay je v desetičlenné tabulce po třech kolech na čtvrtém místě, které jako poslední znamená přímý postup na MS 2022. Prvního vítězství se v pátek dočkalo Chile zásluhou klíčového hráče Artura Vidala, záložník Interu Milán totiž vstřelil proti Peru oba góly. První byl výstavní, míč po střele z 30 metrů zapadl přesně do rohu.

Nádherná trefa Vidala v čase 0:39:

Kvalifikace MS 2022 ve fotbale - jihoamerická zóna CONMEBOL:

Kolumbie - Uruguay 0:3 (0:1)

Branky: 5. Cavani, 54. L. Suárez z pen., 73. Núňez. ČK: 90. Mina (Kolumbie).

Brazílie - Venezuela 1:0 (0:0)

Branka: 66. Firmino.

Chile - Peru 2:0 (2:0)

Branky: 19. a 34. Vidal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články