Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bolta při benefičním fotbale na Old Trafford přesprintoval Mo Farah

Dosáhl toho ve sportu hodně, ale až teď si splnil fotbalový sen  zahrál si na stadionu Manchesteru United, jemuž fandí. Fenomenální sprinter Usain Bolt, který už ukončil kariéru, si zahrál před zraky 70 tisícú diváků na Old Trafford v benefičním utkání na podporu UNICEF.

Usain Bolt obchází Blakeho Harrisona
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Rickett

Jamajčan dokonce v rozstřelu proměnil penaltu, ale jeho výběr světa nakonec prohrál s výběrem Anglie na pokutové kopy.  

"Pro mě je to splněný sen. Stejně jako každý fanoušek Manchesteru United jsem si tu chtěl vždy zahrát a tohle zažít. Je to jeden z největších zážitků v mém životě," prohlásil Bolt, který má osm zlatých olympijských medailí a 11 zlatých z mistrovství světa.  

Bolt do utkání nastoupil s číslem 9,58 symbolizujícím jeho světový rekord v běhu na sto metrů. Ale nejrychlejším hráčem nebyl. Při jednom ze sprintů ho těsně pokořil jiný slavný atlet Mo Farah. Olympijský vítěz v běhu na 5000 a 10 000 metrů nastoupil za výběr Anglie po boku hráčů jako Michael Owen či David Seamen.  

Za výběr světa si zahrály hvězdy Jaap Stam, Eric Cantona, Edwin Van der Sar, Clarence Seedorf, ale také kuchař Gordon Ramsay nebo hvězda ragby Dan Carter.

Ačkoli velkým tahákem exhibice byly obě atletické superstar, fotbalovým uměním příliš neoslnily. Bolt se sice dostával do šancí, ale v té největší vůbec nedokázal hlavou usměrnit míč na branku.

Farah se zase na pravém beku nechal obejít bývalým irským reprezentantem Robbiem Keanem a byl z toho gól Juana Sebastiana Veróna.

Bolt si ale napravil reputaci v rozstřelu; šel jako první a penaltu chladnokrevně proměnil k tyči, přestože herec David Harewood v brance vystihl směr. Jeho spoluhráči už tak přesní nebyli a rozstřel vyhrála Anglie 4:3. V normální hrací době skončil duel 3:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články