Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Bolt to s fotbalem stále myslí vážně, v červnu si zahraje na Old Trafford

Usain Bolt stále nevzdává návrat na stadiony v roli fotbalisty. Jednatřicetiletý Jamajčan se 10. června představí na Old Trafford, kde povede výběr světa Soccer Aid World XI v charitativním duelu proti týmu bývalých fotbalistů a hvězd šoubyznysu v čele se zpěvákem Robbiem Williamsem. Výtěžek utkání získá Dětský fond Organizace spojených národů Unicef.

Usain Bolt na fotbalovém tréninku
zdroj: Reuters

Deset měsíců po ukončení atletické kariéry chystá sprinterská hvězda Usain Bolt sportovní návrat v roli fotbalisty. Už má dokonce na březen domluvený trénink s Borussií Dortmund.

V červnu na Old Trafford to bude něco speciálního. Osminásobný olympijský šampion Bolt na trávník nastoupí s originálním číslem 9,58 na zádech, které odkazuje na jeho devět let starý světový rekord v běhu na 100 metrů.

Velký fanoušek Manchesteru United je nadšený, že si zahraje právě na stadionu svého oblíbeného klubu. "Je to můj sen stát se profesionálním fotbalistou. Zahrát si proti některým z největších fotbalových legend bude mimořádné," řekl Bolt.

V plném tréninku

Legendární sprinter pokračuje v přípravách na fotbalovou kariéru. V únoru začal trénovat v jamajském klubu Harbour View. Chce se ukázat jako střední útočník, i když si původně dělal zálusk na pozici křídla. "Měl jsem v úmyslu hrát na křídle, ale když jsem mluvil s Bibim (koučem Ricardem Garddnerem) a dalšími trenéry, řekli mi, že s mou výškou a rychlostí si lépe povedu na středu. To je fuk, pokud budu v dobrém týmu."

Věří, že se může v profesionálním fotbale prosadit a také získat trofeje. "Když se správně připravím, nemám v hlavě žádné pochybnosti. Vždycky si věřím. Nedělám nic, v čem bych si nevěřil," prohlásil. V jamajském klubu chce zapracovat na práci s míčem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články