Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Boloňa díky gólu v nastavení vyhrála v Empoli, Monza ukončila bodovou sérii Cagliari

Fotbalisté Boloni vybojovali gólem ve čtvrté minutě nastavení ve 29. kole italské ligy vítězství 1:0 v Empoli. Výhru čtvrtému týmu tabulky zařídil dorážkou brankářem vyražené střely jednadvacetiletý záložník Giovanni Fabbian. Cagliari prohrálo na hřišti Monzy 0:1 a poznalo přemožitele poprvé po čtyřech zápasech. Lazio pod vedením dočasného kouče Giovanniho Martusciella zvítězilo na stadionu Frosinone 3:2 a uspělo po sérii čtyř soutěžních proher.

Giovanni Fabbian z Boloni
zdroj: Reuters autor: Alberto Lingria

Boloňa se tak mohla znovu radovat z výhry poté, co její vítěznou sérii po sedmi zápasech ukončil v minulém kole lídr tabulky Inter Milán.

Svěřenci trenéra Thiaga Motty si pojistili čtvrté místo zajišťující Ligu mistrů, která se dosud v Boloni hrála jen v sezoně 1964/65 pod hlavičkou tehdejšího Poháru mistrů.

U fotbalistů Lazia ve středu skončil trenér Maurizio Sarri. Jeho rezignaci předcházely tři ligové prohry i vyřazení v osmifinále Ligy mistrů, v němž podlehli Bayernu Mnichov celkově 1:3.

Sarriho dočasně nahradil jeho dlouholetý asistent Martusciello, podle médií by však měl tým převzít Chorvat Igor Tudor, který dříve vedl Udine, Veronu a naposledy Marseille.

Frosinone dostal do vedení ve 13. minutě Lirola, ještě do poločasu však vyrovnal Zaccagni. Rozhodujícím momentem zápasu bylo střídání kapitána Lazia Immobileho, kterého v 56. minutě nahradil útočník Castellanos.

A stačilo mu jen pár sekund, než prvním dotykem s míčem poslal hosty do vedení. Za dalších pět minut se pětadvacetiletý Argentinec prosadil znovu. Domácí už jen snížili.

O triumf Monzy se trefou z přímého kopu zasloužil Daniele Maldini, syn a vnuk legend AC Milán Paola a Cesareho. Maldini v Monze hostuje právě z milánského celku.

Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě hostů a o poločasové přestávce vystřídal. Cagliari je zatím patnácté, na sestupové pásmo má náskok dvou bodů.

Italská fotbalová liga – 29. kolo:

Empoli – Boloňa 0:1 (90.+4 Fabbian), Monza – Cagliari 1:0 (42. Maldini), Udine – FC Turín 0:2 (10. Zapata, 53. Vlašič), Salernitana – Lecce 0:1 (17. vlastní Gyömbér), Frosinone – Lazio 2:3 (13. Lirola, 70. Chaddíra – 57. a 62. Castellanos, 38. Zaccagni).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články