Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boleslav může jít do čela, potřebuje ale vyhrát v Jablonci

Jablonec – V pořadí už 8. kolo fotbalové ligy odstartuje soubojem mezi devátým Jabloncem a druhou Mladou Boleslaví. Hosté získali z posledních čtyř duelů nejvyšší soutěže deset bodů, a pokud zvítězí, minimálně na jeden den se posunou do čela tabulky před Zlín. Domácí trápí četná zranění a hlavně defenzíva není úplně fit. Přímý přenos vysílá od 20:05 ČT sport, komentují Jaromír Bosák a Martin Hyský.

Jablonec touží ukončit sérii bez výhry, která po poslední remíze 1:1 v Jihlavě narostla už na pět kol. Severočeši mají Mladé Boleslavi co vracet, v květnu s ní prohráli ve finále domácího poháru 0:2 a v lize zvítězili v jediném z posledních deseti vzájemných soubojů.

"Mladá Boleslav má dobře rozjetou soutěž. I po výměně trenéra má jejich hra velkou kvalitu a ne náhodou jsou v tabulce tam, kde jsou. Přijede těžký soupeř," uvedl jablonecký trenér Zdenko Frťala.

Stejně jako před minulými zápasy ho trápí marodka. Chybí osm hráčů včetně dvou stoperů, takže bude složité poskládat hlavně obranu. "Máme znovu problémy se sestavou. Ale jdeme do zápasu jako do každého s cílem vyhrát. V pěti zápasech jsme nezískali tři body a utkání v domácím prostředí nám velí, abychom tu nepříznivou sérii zastavili," dodal kouč.

Trenér Jablonce Zdenko Frťala:

"V pěti zápasech jsme nezískali tři body a utkání v domácím prostředí nám velí, abychom tu nepříznivou sérii zastavili."

Mladá Boleslav sice neuspěla v kvalifikaci Evropské ligy, ale v domácí soutěži se pod koučem Leošem Kalvodou, který nahradil nového trenéra reprezentace Karla Jarolíma, rozehrála do výborné formy. Od domácí porážky s nováčkem Karvinou získala v následujících čtyřech kolech deset bodů za tři výhry a remízu na Spartě a úspěšnou šňůru chce natáhnout v Jablonci.

"Narazíme na zkušeného a houževnatého protivníka, proti kterému můžeme uspět jen soustředěným výkonem, jaký hráči předvedli proti Spartě i Slovácku. Věřím, že mají na to se takovým fotbalem prezentovat opakovaně," prohlásil Kalvoda.

Zápas bude také soubojem dvou nejlepších střelců soutěže. Mladoboleslavský Jan Chramosta dal šest gólů, jablonecký Tomáš Wágner o dva méně. "Očekával bych Jablonec v jiných patrech tabulky, někde nahoře. Jsou ve středu, takže nás budou chtít porazit, aby se k vršku dostali, ale my uděláme vše pro to, aby tomu tak nebylo. Jsme na dobré vlně a jedeme tam vyhrát," řekl Chramosta.

Předpokládané sestavy:

Jablonec: Hrubý - Nový, Kouřil, Hybš, Končal - Hübschman - Tecl, Trávník, Jiráček, Mihálik - Doležal.

Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Hůlka, Fleišman - Vukadinovič, Kúdela, Mareš, Přikryl - Chramosta, Mebrahtu.

Zajímavosti:

- z posledních 10 vzájemných ligových zápasů vyhrál Jablonec jediný a z posledních 3 získal pouze bod

- Jablonec čeká 5 kol na výhru, v posledních 2 kolech remizoval 1:1

- Jablonec doma v lize 10x za sebou neprohrál

- Mladá Boleslav prohrála jediné z posledních 8 ligových utkání a jen 2 z posledních 19

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články