Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

BLOG: Od července opět proti goliášům. Znovu a lépe

Tak je konec. Dobojováno, dohráno a možná i doslaveno a dosmutněno. Zkrátka každý má, co zasloužil. A teď už zbývá se jen podívat, co to tuzemskému fotbalu vlastně přineslo.

Plzeňská tanková jízda
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Tak hlavně přes 380 milionů korun, vždyť o peníze jde většinou až v první řadě, které připlují na konto mistrovské Viktorie Plzeň za účast v základní skupině Ligy mistrů. To je na české poměry "pěknej balík", jenže všechno je relativní. Jak řekl brněnský trenér Pivarník: "Za tyhle peníze si mančafty v Lize mistrů koupí jednoho hráče." A já dodávám – kdoví jestli. Takže zase "takovej balík" to není.

Ovšem je obecně známo, že ne každý dokáže se stejnou sumou stejné věci. To se přece projevilo v tomhle ročníku ligy naprosto jasně. Viktoria Plzeň si s přístupem dobrého hospodáře pohospodařila – zasela a sklidila úspěch. V Praze v Edenu i na Letné teď asi počítají, jestli se jim jejich na české poměry obří investice vyplatily. A jestli mohu odhadnout, jak to dopadne – tak nevyplatily.

Ale žijeme v relativním světě. Takže když se z toho dokážou poučit (pozn.: je to fráze, ale co se dá dělat – platí) a uvědomí si, že peníze sice zmohou hodně, ale všechno přece jen ne, mají šanci.

A když se podívám do Plzně, ale hlavně i do Jablonce a do Olomouce... Je jasné, že bez toho to nejde. Ne všechno jde totiž naštěstí koupit. Protože, jak známo a zpíváno: štěstí si za prachy nekoupíš.

A já se už těším na příští sezonu, která začne už v polovině července. Tam se teprve ukáže, kdo se poučil a kdo zase jen rozhazoval prašule jako čínský turista v Praze v Pařížské ulici.

Slavia nejspíš zase se "svými" Číňany a Sparta snad už konečně rozumně konající vytáhnou do boje se svými tanky proti "vytuněným" klackům v rukách bojovníků z ostatních klubů. A čekám, že to bude mazec, jak má být. Protože ať si kdo chce jak chce nadává – v české lize je vidět zlepšení. Hraje se dopředu, běhá se, pracuje se s mladými, a když se to umí, tak to vypadá třeba jako v Olomouci. V evropských pohárech máme slušné obsazení, a tak brzy zjistíme, jak na tom opravdu jsme.

I když toho se tedy popravdě trošku bojím. A touhy plzeňských fotbalistů po střetu s Realem Madrid ve skupině Ligy mistrů taky zrovna nesdílím. Ale co, ať si to kluci opálení zkusí.

Zhruba za měsíc a půl zjistíme, jak kde zpětná vazba zafungovala. Jestli se jedni poučili a druzí neusnuli na vavřínech a jestli to bude na jejich fotbale vidět.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články