Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

BLOG: Fotbalová stanice Česko – zatím stále jen přestupní

Tak je to tady. Ze stanice Česko vyjíždí fotbalový expres do nové sezony. S tím, že je ta stanice přestupní, se musíme dlouhodobě smířit. Nemáme zatím sílu na to, aby naše celky nakupovaly špičkovou zahraniční kvalitu a udržely vycházející hvězdy. Teď ale zrovna žádná velká nevychází. Tou poslední byl Michael Krmenčík, kterého se Plzni ještě podařilo udržet, když byl v "laufu", jenže jaro mu už nevyšlo tak dobře jako podzim a teď, když už by mohl vyrazit do světa, zase nabídky nejsou. Asi si bude muset počkat, až si vykope zpátky formu verze XXXL.

Plzeňská tanková jízda
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Liga začíná necelý týden poté, co skončil velký a úspěšný fotbalový svátek v Rusku. Jenže ten byl úspěšnější spíš pořadatelsky a finančně než sportovně, protože opravdu velkých, nezapomenutelných zápasů tam bylo pomálu. Proto česká fotbalová VIP společnost zase nemusí být tak skromná, to, co se hraje v české kotilně, může klidně konkurovat tomu z mistrovství světa. Možná ne technickou kvalitou, v té ještě není všechno tak, jak by mělo být, ale zajímavostí rozhodně.

Známého a proklínaného "zanďoura" už tu nikdo nepraktikuje, pokud mu nejde zrovna o přežití. A když už, tak hned po zisku míče rychle dopředu k brance soupeře. A o tom fotbal dneska je. Rychlost, pohyb, cit pro míč.

Ne všichni se mnou budou souhlasit, dokonce si myslím, že víc bude hlasů nesouhlasných než těch druhých, ale já jsem vážně přesvědčený, že tady už se špatný fotbal nehraje, aspoň většinou. To potvrdil i trenér Csaplár, který přivedl Příbram zpátky do první ligy s jasnou vizí – hrát dopředu. "Jinak to ani neumím," konstatoval kouč s tím, že chce fotbalem bavit.

Ještě uvidíme, jak se projeví nový herní systém, ten by měl zatraktivnit konec soutěže, ale zase přibyde zápasů a bude se hrát ještě týden před Vánoci a pak hned první víkend v únoru. Brrrr. Loni se končilo dřív a začínalo později, a když udeřily mrazy a sypal se sníh, na stadionech, na nichž se hrálo, bylo skoro prázdno a na dalších úplně, protože zápasy byly odloženy.

Loni se k tomu například Pavel Horváth i Ladislav Vízek a další vyjadřovali záporně. Horváth by zkrátil letní pauzu, Vízek by hledal termíny po anglicku – v týdnu, ale v mrazu se podle nich fotbal hrát nemá. Tak uvidíme, jak se to projeví. Ovšem například Verner Lička v tom problém nevidí: "V Polsku je to podobné a lidi chodí," řekl nyní. Tak uvidíme, kdo bude mít pravdu.

Takže jdeme do toho – teď možná zase bude fanouškům moc horko, nebo budou na dovolených...

Nebo scházejí ti opravdu zábavní hráči, na které se lidi chodili dívat a čekali, co zase vymyslí a předvedou, jako byli ještě nedávno třeba Rosický a Horváth. Nějak jich ubývá. Vidíme je v žácích, v dorostu a pak najednou nic. Místo aby se rozvíjela jejich individualita, stanou se z nich běžci, bojovníci, kteří si nedovolí to, na co by měli. Běhají, kopou, bojují jako všichni, ale nic překvapivého nevymyslí, a dokud tomu tak u nás bude, budeme pořád jen tou přestupní stanicí k fotbalové slávě, a ještě nebude mít moc kdo přestupovat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články