Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bílek zůstane u reprezentace i po Euru

Praha - Trenér Michal Bílek zůstane u fotbalové reprezentace i po červnovém mistrovství Evropy a povede tým v další kvalifikaci o postup na mistrovství světa v roce 2014 v Brazílii. Oznámil to předseda Fotbalové asociace České republiky Miroslav Pelta. Pro Bílka to je prý odměna za to, že dovedl mužstvo na evropský šampionát.

Sport
zdroj: ČT4

Doposud se hovořilo o tom, že Bílek má platný kontrakt pouze do ME, po kterém se mělo jednat o jeho další budoucnosti u reprezentace. Pelta ale Deníku Sport řekl, že s koučem počítá i na další období. "Trenér má smlouvu, která se mu postupem na mistrovství Evropy prodloužila. Má ji tedy platnou i pro další cyklus kvalifikace na mistrovství světa. Berme to tak, že Michal Bílek dostal úkol, ten splnil." 

Fotbalová asociace však později jeho vyjádření korigovala s tím, že ve smlouvě s Bílkem je opce na případné využití jeho služeb do konce roku 2013, tedy na boje o MS v Brazílii. "V tomto okamžiku platí, že asociace automaticky prodloužila smlouvu Michalu Bílkovi do konce závěrečné fáze EURO 2012, což odpovídá stávajícímu kontraktu. Zároveň má FAČR opci na prodloužení smlouvy s trenérem reprezentace na příští kvalifikační cyklus. Tedy do 31. prosince 2013," stojí v prohlášení asociace. 

Bílek je u týmu od podzimu roku 2010, kdy jej do funkce dosadil tehdejší šéf českého fotbalu Ivan Hašek. I když byl Bílek několikrát během evropské kvalifikace kritizován, tým dovedl na Euro, kde se Češi představí popáté za sebou.



Podle Pelty zůstane Bílek u národního týmu, ať se na mistrovství Evropy stane cokoliv. "Myslím, že máme realizační tým i mužstvo takové, že máme šanci porvat se o dobré umístění na Euru. Myslím, že to zvládneme, tím pádem nebude důvod dělat personální změny. Tak bych si to přál, každé změny stojí peníze. Nepřivolávejme neštěstí," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články