Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bílek váhá v nominaci na pěti místech

Praha - Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek váhá při skládání mužstva pro červnový evropský šampionát asi na pěti místech. Český kouč může na turnaj povolat 23 hráčů a přibližně osmnáctka z nich už má podle něj nominaci takřka jistou. Národní týmy musejí konečnou nominaci oznámit nejpozději 29. června. "Nominaci má v tuhle chvíli jistou takových osmnáct hráčů," řekl Bílek.

Bílek přemýšlí o tom, zda na soustředění před Eurem do Rakouska vezme 23 hráčů, nebo jich povolá víc a při nominaci pak výběr zúží. "Zatím to vypadá tak, že na závěrečnou přípravu vezmeme 23 hráčů," prohlásil Bílek.

Je nám líto, video expirovalo.
Na slovíčko

Reprezentace se před kempem v Rakousku sejde až v druhé polovině května. Bílek s manažerem týmu Vladimírem Šmicerem plánují v nadcházejících týdnech a měsících časté cesty do zahraničí, aby viděli v akci co nejvíce českých hráčů. "Budeme jezdit za všemi. Za těmi, kteří mají nominaci jistou, i za těmi, co o nominaci bojují. Chceme vidět co největší počet hráčů, využijeme každý týden, abychom někoho viděli," řekl Bílek.



Radost mu dělá v posledních dnech Tomáš Rosický. Kapitán národního týmu se dostal v Arsenalu do skvělé formy a v úterním utkání Ligy mistrů proti AC Milán (3:0) vstřelil svůj druhý gól v krátké době. "Tomáš zase patřil mezi nejlepší hráče. Máme radost, že je zdravotně v pořádku a že stabilně nastupuje. Je vidět, že se dostal do pohody a zápas co zápas odvádí super práci," uvedl Bílek.

Nadcházející Euro by mohlo být posledním velkým turnajem pro některé opory. Spekuluje se o tom, že by reprezentační kariéru mohl ukončit například třicetiletý útočník Galatasaraye Istanbul Milan Baroš. "Mám signály, že má Milan takovou věc v hlavě, ale byla by to škoda. Pořád je pro nás velmi platný," dodal Bílek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články