Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

Bilbao jasně přehrálo Espaňol, Real se dotáhl na vedoucí Barcelonu

Bilbao se ideálním způsobem připravilo na zápas v Evropské lize proti Slavii. V 10. kole domácí soutěže totiž jasně porazilo Espaňol Barcelona 4:1, za který celé utkání odehrál Alex Král. Dvěma góly řídil vítězství Iňaki Williams. Real Madrid porazil Celtu Vigo 2:1 a bodově se dotáhl na vedoucí Barcelonu.

Slavící hráči Bilbaa
zdroj: REUTERS autor: Vincent West

Los Leones otevřeli skóre už v šesté minutě, kdy se z rohu trefil obránce Vivian. Ve 28. minutě zvýšil na 2:0 pro Athletic Iňaki Williams a ghanský reprezentant se za další dvě minuty radoval také jako střelec třetí branky Athleticu.

Čtvrtou trefu Bilbaa přidal deset minut po přestávce Berenguer. Čisté konto domácímu brankáři Agirrezabalovi sebral až v nastaveném čase střídající Tejero, jenž se trefil z přímého kopu. Svěřenci Ernesta Valverdeho v lize uspěli po dvou ztrátách.

Real poslal ve 20. minutě do vedení Mbappé, jenž se šestým gólem v tabulce střelců vyrovnal druhému Pérezovi z Villarrealu. Barcelonský kanonýr Lewandowski vstřelil o čtyři góly více.

Domácí odpověděli až v 51. minutě. Po rychlé kombinaci na pravé straně Mingueza odcentroval do vápna na nikým nehlídaného Swedberga, jenž vstřelil druhý ligový gól v sezoně. O vítězství hostů rozhodl o čtvrt hodiny později z rychlého brejku Vinícius Júnior.

San Sebastian zvítězil na hřišti Girony gólem Oyarzabala ze 44. minuty 1:0. Ladislav Krejčí za poražené odehrál celé utkání.

Domácí útočník Christian Stuani nastoupil ke svému 300. zápasu La Ligy a stal se po Diegovi Godínovi a Damiánovi Suárezovi teprve třetím Uruguaycem, jemuž se podařilo tuto metu překonat.

Španělská fotbalová liga – 10. kolo:

Bilbao – Espaňol 4:1 (28. a 30. I. Williams, 6. Vivian, 55. Berenguer – 90.+2 Tejero), Pamplona – Betis 1:2 (59. Torró – 7. Vitor Roque, 73. Ávila), Girona – San Sebastian 0:1 (44. Oyarzabal), Vigo – Real Madrid 1:2 (51. Swedberg - 20. Mbappé, 66. Vinícius Júnior).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články