Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bičík: Měl jsem Zmrhalovu střelu chytnout. Beru to na sebe

Praha – Když na něj v závěru první půle slávista Jaromír Zmrhal vystřelil, nevypadalo to, že by měl mít David Bičík s jeho pokusem větší problémy. Brankář Sparty však točenou ránu nedokázal vyrazit mimo tři tyče a nevěřícně sledoval, jak míč došel za brankovou čáru. A právě tento moment rozhodl o triumfu sešívaných v poměru 1:0.

Brankář Sparty David Bičík
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Bičík proto po zápase nehledal výmluvy a první prohru letenského celku v souboji s pražským rivalem za tři roky vzal na sebe. "Měl bych to chytat, i když to byla těžká situace," řekl Bičík k okamžiku. "Neviděl jsem přes Maria Holka, tak jsem udělal krok doleva a střela mi uhnula doprava. Byl jsem v protipohybu, snažil jsem se to vyrazit na roh, aut, cokoliv, ale jen jsem to ztlumil a to bylo málo," dodal.

Inkasovaná branka byla pro Bičíka o to víc nepříjemná, protože míč se po jeho zákroku jen tak dokutálel za čáru. "Byl to pocit zmaru. Ležíte na zemi a vidíte, jak se to tam kutálí a víte, že s tím nemůžete udělat vůbec nic," posteskl si Bičík. "Ale zase jsem si říkal, že je pořád dost času," uvedl.

Jenže obrat se nekonal, v euforii hrající Slavia totiž soupeři nedovolila prakticky nic. "V nasazení nás Slavia přehrála a asi chtěli i víc vyhrát," řekl Bičík. "Hráli na hranici rizika a vyhrávali snad všechny souboje. Vždyť my jsme snad neměli přímou střelu na bránu," prohlásil.

Podle Bičíka Spartě nepomohla ani situace z úvodu zápasu, kdy se letenští po souboji Lafaty s Jablonským marně dožadovali penalty. "Kdyby to bylo 1:0 pro nás, tak se to vyvíjí jinak, ale penalta to nebyla, tak jsme to museli hodit za hlavu a hrát dál," poznamenal.

"Ale určitě se na to nebudeme vymlouvat. Máme velmi dobrý tým, a když chceme vyhrát, tak musíme do toho dát víc a každého přestřílet a hrát s větším nasazením," řekl Bičík. "Ale prostě to dneska nešlo a je to o to horší, že to bylo zrovna v takovém zápase," posteskl si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články