Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Beránek je novým šéftrenérem mládeže FAČR. Důvod odchodu ze Slavie byla vize Psotky

Novým šéftrenérem úseku mládežnických reprezentací Fotbalové asociace ČR se stal Miroslav Beránek. Zkušený pětašedesátiletý kouč, který v roce 2002 získal s jednadvacítkou zlato na mistrovství Evropy, se vrací na FAČR po působení v pražské Slavii, kde dělal pět let šéftrenéra dorostů.

Beránkův příchod si vyžádal nový technický ředitel FAČR Zdeněk Psotka. "Chtěli jsme obsadit šéftrenéra úseku reprezentací. Oslovil jsem trenéra Beránka zejména z toho důvodu, že v posledních letech působil u mládeže ve Slavii a má obrovský přehled nejen o hráčích, ale také trenérech. A také proto, že byl součástí největších úspěchů českého fotbalu," uvedl pro web FAČR Psotka.

"Před pěti lety mě oslovila Slavia, abych předával své bohaté zkušenosti z pozice šéftrenéra dorostu. Myslím, že se nám práce v klubu dařila, vychovali jsme řadu mladých hráčů pro reprezentaci. Letos po svém nástupu mě oslovil Zdeněk Psotka, zda bych chtěl působit v nové roli. Já z něj cítil energii, chuť posouvat český mládežnický fotbal na evropskou úroveň," prohlásil Beránek.

Beránek má za sebou bohatou trenérskou kariéru. Vedle zlata s jednadvacítkou působil jako asistent Karla Brücknera u národního A-týmu na Euru 2004, kde mužstvo došlo do semifinále. Na klubové úrovni Beránek vedl Slavii, Blšany, Brno, Kladno, Debrecín, Al Wasl ze Spojených arabských emirátů a Astanu a s ní i kazašskou reprezentaci.

"Děkuji vedení Slavie Praha, že jsme se domluvili na uvolnění. Když mě Zdeněk Psotka, seznámil se svým záměrem přivést Míru Beránka, okamžitě jsem souhlasil. Znám ho dlouho a dobře, přichází k nám zkušený odborník a také ambiciózní trenér, očekávám že se jeho působení promítne do zlepšené práce a úspěchů mládežnických reprezentačních výběrů," doplnil předseda asociace Petr Fousek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články