Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Beckhama vábí druholigové francouzské Monaco

Praha/Los Angeles - Druholigové francouzské AS Monaco by mohlo být finální fotbalovou štací anglického idolu Davida Beckhama. Projevil totiž zájem opustit Los Angeles Galaxy a s francouzským klubem má začít vyjednávání po sobotním finále americké MLS. "Chci zažít poslední výzvu před koncem kariéry," odůvodňuje Beckham pro BBC. Zástupci druholigového Monaca, které od prosince minulého roku ovládá ruský miliardář Dmitrij Rybolovlev, zájem potvrzují. "Byli bychom blázni, kdybychom odmítli hráče, jako je David," uvádí generální ředitel Tor-Kristian Karlsen.

David Beckham
zdroj: ISIFA

Sedmatřicetiletý záložník má ovšem možností více. O jeho služby projevily zájem kluby z Ruska, Anglie i Brazílie, spojován byl též s přestupem do Austrálie. Rozhodování o svém budoucím angažmá však nechce uspěchat. "Mám na stole několik velmi zajímavých a potěšujících nabídek. Opravdu mi udělalo radost, kolik klubů se o mě zajímá," citovala fotbalistu agentura Reuters.

"Rozumíme, že po hráči jeho kvalit je velká poptávka a uvidíme, jak se jednání vyvinou," realisticky hodnotí Karlsen.

Bývalý kapitán anglické reprezentace sehraje v sobotu reprízu loňského finále MLS proti Dynamu Houston. Finále minulého ročníku mělo být jeho posledním zápasem, po výhře 1:0 se však rozhodl klubu prodloužit smlouvu na další dva roky. Jak ale sám uvádí, "nastal čas na odchod a poslední fotbalovou zkoušku." Konečné rozhodnutí by měl dát na přelomu roku.

Základní údaje o AS Monaco

Založeno: 1924
Stadion: Stade Louis II
Trenér: Claudio Ranieri
Průběžná pozice v druhé lize: První
Pozice ze sezony 2011/2012: Osmá
Významní bývalí trenéři: Arsene Wenger (1987-1994); Jean Tigana (1995-1999); Didier Deschamps (2001-2005)
Významní bývalí hráči: George Weah, Yaya Toure, Emmanuel Adebayor, Thierry Henry, Glenn Hoddle, Christian Vieri

Zdroj
ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články