Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Beckham skončí v LA Galaxy, chce zažít ještě jednu výzvu

Los Angeles - Prosincové finále MLS bude posledním soutěžním zápasem Davida Beckhama v dresu Los Angeles. Anglický fotbalista uvedl, že v Galaxy na konci sezony po šesti letech skončí. Z klubu odejde rok před vypršením dvouletého kontraktu. V kariéře však hodlá pokračovat. Své rozhodnutí oznámil den poté, co se svým týmem postoupil podruhé za sebou do finále ligy. V něm se úřadující šampioni 1. prosince utkají s Houstonem.

David Beckham
zdroj: ISIFA

"V Galaxy jsem prožil skvělé období. Nicméně chci zažít ještě jednu výzvu, než ukončím kariéru," uvedl bez dalších podrobností o svém příštím angažmá sedmatřicetiletý Beckham. "Neberu to ale jako konec svého působení v lize, protože mám v úmyslu podílet se v budoucnu na vlastnické struktuře," dodal.

Bývalý kapitán anglické reprezentace působil po svém překvapivém přestupu z Realu Madrid v Los Angeles šest let. "Mohl jsem sledovat, jak tady roste popularita fotbalu každým rokem. Potenciál našeho sportu nemá v této krásné zemi žádné hranice a chci být stále součástí tohoto růstu," uvedl Beckham, jenž má na popularizaci fotbalu v USA velký podíl.

"Zřídka dokáže pouze jeden muž redefinovat sport. Davidovi se však povedlo pozvednout na další úroveň nejen náš tým, ale i celý náš sport," potvrdil to Tim Leiweke, prezident společnosti AEG, jež vlastní Galaxy. MLS během Beckhamova působení zažila velký růst. Expandovala do 19 severoamerických měst, zaznamenávala rekordní návštěvnost a dosáhla na vylepšené smlouvy za vysílací práva.

Beckham působil před svým odchodem do USA v Realu Madrid a Manchesteru United. Během zimní přestávky MLS také dvakrát hostoval v AC Milán. Za anglickou reprezentaci odehrál 115 zápasů, a i když nebyl vybrán do výběru pro letošní olympiádu v rodném Londýně, byl ambasadorem her a měl i roli v zahajovacím ceremoniálu.

Zatím není jasné, jaké bude jeho příští působiště. Nezamíří však do Austrálie, kde o něj projevili minulý týden zájem. Jeho manažerská skupina oznámila, že odchod do tamní A-League je vyloučen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články