Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Beckham: Pořadatelství MS 2026 by měly dostat USA s Kanadou a Mexikem

David Beckham podpořil před blížícím se hlasováním společnou kandidaturu USA, Kanady a Mexika na pořadatelství MS v roce 2026. O hostiteli šampionátu by se mělo rozhodnout 13. června na kongresu FIFA v Moskvě. Druhým uchazečem bude Maroko.

Beckhamova podpora USA nepřekvapila. Fotbalová hvězda v závěru kariéry hrála v MLS za Los Angeles Galaxy a nyní vlastní podíl v klubu z Miami, který by měl do ligy vstoupit v roce 2020. Miami je navíc jedním z čtrnácti plánovaných hostitelských měst společné kandidatury.

Ve videovzkazu, který Beckham natočil, zdůrazňuje nadšení fanoušků ve všech třech zemích pro fotbal. "Za Galaxy jsem hrál šest let, hrál jsem v Kanadě s tamějšími týmy. A nechtějte, abych začal o vášni pro fotbal v Mexiku," řekl. "Není moc vášnivějších národů," dodal.

Třiačtyřicetiletý záložník připomněl i poslední šampionát, který v roce 1994 uspořádaly USA. Sám na několika zápasech byl a atmosféra byla už tehdy vynikající. "A teď je nadšení pro fotbal ještě větší, má větší podporu a lidé mu víc rozumějí," dodal.

Hlavními zbraněmi severoamerické kandidatury jsou dostatek moderních stadionů, dostupnost a výborná infrastruktura. Ve prospěch Maroka, které se o MS neúspěšně ucházelo již čtyřikrát, zase mluví očekávaná podpora zemí z Afriky a Blízkého východu.

Pokud by kongres FIFA nevybral ani jednu z nabídek, dostanou možnost kandidovat i země z Asie a Evropy. Ty se do procesu zatím nemohly zapojit kvůli tomu, že letošní MS hostí Rusko a to příští v roce 2022 Katar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články